enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,6831
EURO
35,4540
ALTIN
2.499,45
BIST
10.900,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
32°C
Cuma Hafif Yağmurlu
32°C

Diyanet, insan saçından peruk takmayı caiz görmedi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun hazırladığı 2018 yılında “Fetvalar” kitabında “Saç ektirmek ve peruk kullanmak caiz midir …

Diyanet, insan saçından peruk takmayı caiz görmedi
28.02.2022
175
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun hazırladığı 2018 yılında “Fetvalar” kitabında “Saç ektirmek ve peruk kullanmak caiz midir? sorusuna, “zorunlu hâller dışında caiz değildir.” cevabını verdi.

“İslam âlimleri, bir kimsenin, saçına başkasının saçını eklemesini veya başkasının saçından imal edilen peruğu takmasını caiz görmemişlerdir. Çünkü bu işlemlerde saygın olan insanın bir parçası kullanılmaktadır ki; bu, zorunlu hâller dışında caiz değildir. Ancak insan saçı dışında ipek, iplik, yün gibi maddelerden yapılan peruğun takılmasını, fakihlerin çoğunluğu caiz görmektedir.”

Saç ekimi konusundaki fetva ise şöyle: “Günümüzde cerrahi bir operasyon olarak yapılan saç ekimi uygulaması ise kişinin kendi saçının alınıp saç kaybına uğrayan bölgeye nakledilmesi şeklinde olduğundan söz konusu yasak kapsamında değildir.”

Son yıllarda giderek hız kazanan botoksun da mecbur kalmadıkça caiz olmadığını vurgulayan Din İşleri Yüksek Kurulu’nun bu konudaki görüşü de şöyle: “Yüzdeki kırışıklıkları gidermek için,  yapılan ‘botoks’ da genel amacı itibarı ile estetik müdahale niteliğindedir. Bu sebeple, beden ya da ruh sağlığı açısından gerekli olmadıkça uygulanması caiz değildir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.