enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Çinli bilim insanlarını heyecanlandıran gelişme:160 milyon yıllık dünyanın en eski çiçek tomurcuğu fosili keşfedildi

Çinli araştırmacılar, ülkenin kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde dünyanın en eski çiçek tomurcuğu fosilini keşfetti. Çin’in doğusundaki …

Çinli bilim insanlarını heyecanlandıran gelişme:160 milyon yıllık dünyanın en eski çiçek tomurcuğu fosili keşfedildi
16.02.2022
171
A+
A-

Çinli araştırmacılar, ülkenin kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde dünyanın en eski çiçek tomurcuğu fosilini keşfetti. Çin‘in doğusundaki Jiangsu eyaletindeki Çin Bilimler Akademisi’ne bağlı Nanjing Jeoloji ve Paleontoloji Enstitüsü’nde araştırmacı olan Wang Xin’e göre, söz konusu fosilde bir sap, yapraklı bir dal, bir çiçek soğanı ve yaklaşık 3 milimetrekare büyüklüğünde küçük bir çiçek tomurcuğu bulunuyor.

160 MİLYON YIL ÖNCESİNE AİT

Wang, çiçek tomurcuğunun 4 milimetreden kısa, insan tırnağından çok daha küçük olduğunu ifade etti. Fosil, İç Moğolistan’ın Ningcheng ilçesinde bulundu. Bilim insanları, fosilleşmiş çiçek tomurcuğunun yaklaşık 160 milyon yıl önce, Jura jeolojik dönemine ait olduğunu belirtti.

”DİNAZORLARIN AYAĞININ ALTINDA ÇİÇEK AÇMIŞ”

Araştırmayı yürüten Wang, “Fosilde sadece tomurcuk ve meyve kalmış olsa da, bitki çiçek açmış olmalı. Yani yaklaşık 160 milyon yıl önce, Jura dönemine ait olan bu minik çiçek tomurcuğu, dinozorların ayaklarının altında çiçek açmış olabilir” dedi.

Keşif, çevrimiçi olarak Geological Society London Special Publications dergisinde yayınlandı.

Xinhua – Dünya

Fosil, Çin, Dünya, Haberler

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.