enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

Çiğli’de Afet Eylem Planı Çalışmaları Başladı: Hedef “Dirençli ve Güvenli Kent”

Çiğli Belediyesi, olası doğal afetlere karşı dirençli ve güvenli kent oluşturmak amacıyla Afet Eylem Planı hazırlıklarına başlıyor.

Çiğli’de Afet Eylem Planı Çalışmaları Başladı: Hedef “Dirençli ve Güvenli Kent”
03.03.2023
51
A+
A-

Çiğli Belediyesi, olası doğal afetlere karşı dirençli ve güvenli kent oluşturmak amacıyla Afet Eylem Planı hazırlıklarına başlıyor.  

Çiğli Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok çevre ilde yıkıma sebep olan deprem sonrası Afet Eylem Planı çalışmalarının startını verdi. Başkan Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde başlatılan çalışmalar, bilim insanları, meslek odaları, arama kurtarma ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde yürütülecek.

Çalışmalar neticesinde ilçenin doğal afetlere karşı risk analizi yapılarak, alınması gereken tedbirlerle ilgili vakit kaybedilmeden çalışmalara başlanacak.

Başkan Gümrükçü: “Bilimi referans almalıyız”

Afet Eylem Planı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçü, “Ülkemizi yasa boğan bir deprem yaşadık. On binlerce canımızı kaybettik. Deprem bölgesinde yer alan bir ülke olarak hemen hemen bütün şehirlerimiz bu riski taşıyor. Depremle veya diğer doğal afetlerle mücadele bir kişinin ya da kurumun tek başına üstesinden gelebileceği bir konu değil. Bilimin ışığında kolektif bir bilinçle hareket edilmesi gereken ciddi bir durum. Bu sebeple Kahramanmaraş depremini milat kabul edip yerel yönetimlerden merkezi yönetime, bilim insanlarından sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarından vatandaşlarımıza tüm paydaşların iş birliği içerisinde çalıştığı bir süreç başlatmalıyız” diye konuştu.

“Önceliğimiz deprem ve heyelanla mücadele”

Çiğli’de yürütülen afetle mücadele çalışmalarına da değinen Gümrükçü, “Genel itibariyle deprem, bölgesel olarak da heyelan gerçekliğiyle karşı karşıya olan bir ilçeyiz. Çiğli Belediyesi olarak, bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021 yılında başlattığımız ve Kahramanmaraş depremi sonrasında hızlandırdığımız yapı stoku çalışmaları kapsamında ilçemizdeki 30 bin yapının taramasını tamamlamayı hedefliyoruz. Belediye bünyesinde oluşturduğumuz gönüllü vatandaşlarımızdan oluşan 150 kişilik Mahalle Arama Kurtarma ekibimizi büyütmek için eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Harmandalı bölgesinde Çöp Tesisinden kaynaklanan heyelanlar meydana geliyor. Bu durumun can ve mal kaybına yol açmaması için tesisin kapatılmasına yönelik girişim ve görüşmelerimiz devam ediyor. Son olarak, ilçemizin risk haritasını çıkarmak için Afet Eylem Planı çalışmalarımızı başlattık. Bilim insanları ve meslek odalarının katkılarıyla çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp, ilçemizi bekleyen riskler doğrultusunda gerekli önlemleri almak için harekete geçeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.