enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5592
EURO
36,2228
ALTIN
2.997,32
BIST
9.421,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
11°C

CHEP’in sürdürülebilirlik sertifikalı iş ortakları çevresel etkileri azaltıyor: Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 26.958 litre su tasarrufu sağlandı

Küresel tedarik zinciri çözümleriyle Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 60’tan fazla ülkede faaliyet gösteren CHEP, 2023 yılında küresel operasyonları kapsamında müşterilerine 1813 sürdürülebilirlik veya çevre sertifikası verdi.

CHEP’in sürdürülebilirlik sertifikalı iş ortakları çevresel etkileri azaltıyor: Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 26.958 litre su tasarrufu sağlandı
14.06.2024
2
A+
A-

CHEP’in sürdürülebilirlik sertifikası almaya hak kazanan müşterileri, Türkiye’de karbon salımının 5.780 ton azaltılmasına, 5.560 ağacın kurtarılmasına, 26.958 litre su tasarrufuna ve 561 ton atık oluşumunun engellenmesine katkı sağladı.

Küresel ağı ile tedarik zinciri yönetimine akıllı ve verimli çözümler sunan CHEP, sürdürülebilirlik alanında da dünyaya öncülük ediyor. İş ortaklarına sunduğu sürdürülebilirlik sertifikaları ile çevresel etkilerin azaltılmasına katkı sağlıyor.

 “Bu, sürdürülebilirlik suçlamalarına karşı güvenilir bir kaynaktır”

CHEP Hindistan, Orta Doğu ve Türkiye Bölge Lideri Chris Veerasamy“Ürünlerin, süreçlerin veya hizmetlerin çevresel etkilerini araştırmak için yaşam döngüsü analizleri (LCA) yapan şirketler, sürdürülebilirlik kültürünü tedarik zincirlerine yayma konusunda giderek artan bir eğilim göstermektedir. LCA’lar hem bir mercek hem de bir kaldıraç görevi görerek beşikten mezara kadar ürün ve süreçlerin çevresel etkilerinin kapsamlı bir görünümünü sunar. Malzeme çıkarma, üretim, kullanım ve bertarafı kapsayan malların yaşam döngüsüne yapılan bu derin dalış, gizli çevresel riskleri ortaya çıkarır, bilinçli karar vermeyi kolaylaştırır ve yüklerin bir yaşam döngüsü aşamasından diğerine kaymasını önlerken sağlam sürdürülebilirlik stratejilerinin geliştirilmesini teşvik eder. Bu eğilim genellikle sürdürülebilirlik veya çevre sertifikalarının sunulmasıyla desteklenmektedir. Bu sertifikalar doğal kaynaklardaki tasarrufları, karbon emisyonlarındaki azalmaları ve atıkların ortadan kaldırılmasını ölçerek şirketlerin sürdürülebilirliğe olan bağlılıklarını somut bir şekilde göstermelerini sağlar. Ayrıca, şirketlerin çevre dostu veya sürdürülebilir uygulamalar yapmalarına rağmen bunları uygulamadıkları yönündeki suçlamalardan kaçınmaları için güvenilir bir temel sağlar. Ayrıca, sürdürülebilirlik raporlamasına ve kurumsal çevre hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olurken, giderek daha sıkı hale gelen düzenlemelere uyumu da destekler.” dedi. 

“Sürdürülebilirlik sertifikasına sahip işletmeler 5.560 ağacı kurtardı”

Küresel operasyonlarında 2023 yılında müşterilerine 1.813 sürdürülebilirlik veya çevre sertifikası verdiklerini vurgulayan Chris Veerasamy, “CHEP’in sürdürülebilirlik sertifikası almaya hak kazanan müşterileri, 2023 yılında sadece Türkiye’de paylaşım ve yeniden kullanım havuzlama hizmetini kullanarak karbon emisyonlarını 5.780 ton azalttı, 5.560 ağacı kurtardı, 26.958 litre su tasarrufu sağladı ve 561 ton atığın önüne geçti” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.