enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6410
EURO
36,4741
ALTIN
2.913,36
BIST
9.681,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Çok Bulutlu
14°C

“Çanakkale’deki 100 Milyar Dolarlık Altın” Gündem Oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde üretim yapan bir madeni ziyaretinde önemli bir açıklamada bulundu …

“Çanakkale’deki 100 Milyar Dolarlık Altın” Gündem Oldu
02.08.2022
154
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde üretim yapan bir madeni ziyaretinde önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Varank, burada yaptığı açıklamada Türkiye’nin altın ve gümüş üreten en önemli madenlerden birini ziyaret ettiklerini aktardı ve Çanakkale bölgesi hakkında sürpriz bir açıklama yaptı.

Varank, Çanakkale bölgesinde 80 ila 100 milyar dolarlık altın ve gümüşün şu anda toprak altında yattığını açıkladı. Altın ve gümüş madenciliğinin ekonomi için önemini vurgulayan ve madenciliğin kötü bir uygulama olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Varank’ın açıklaması şu şekildeydi:

“Kurallara uyulduğu müddetçe madenciliği asla kötü bir uygulama olarak görmememiz, kamuoyunu yanıltmamamız lazım”

“Bununla ilgili çok ciddi ithalatlar olduğunu düşündüğümüzde bizim bu değerleri asla toprak altında bırakmamız gerekiyor. 800 kişi çalışıyor, maaşları da sordum. Ortalama maaşların 12-13 bin lirayı bulduğu bir işletmeden bahsediyoruz. Yüzde 80-90 Lapseki’de, Gelibolu’da yaşayan vatandaşlarımızın istihdam edildiği bir işletme. Madenler konusunda ülkemizde zaman zaman farklı tartışmalar olabiliyor. Ben açık konuşacağım. Bunların çoğunluğunun siyasi saiklerle olduğunu bilmemiz gerekiyor.

Çanakkale bölgesinde 80 ila 100 milyar dolarlık altın ve gümüş şu anda toprak altında yatıyor. Bunların gün yüzüne çıkarılması durumunda Çanakkale ekonomisinin geleceği durumu tahayyül etmemiz ve ona göre hareket etmemiz lazım. Dünya standartları ve almanız gereken tedbirler çok açık. Madencilik yaptıktan sonra sahaların rehabilitasyonu ile ilgili kurallar çok açık. Kurallara uyulduğu müddetçe madenciliği asla kötü bir uygulama olarak görmememiz, kamuoyuna yanıltmamamız lazım. ABD, Kanada ve Avrupa’da bu işler yapılıyorsa bizde de bunların önünün açılması gerekiyor.”

Varank’ın açıklaması, sosyal medyada gündem yarattı: Haberi olumlu karşılayanlar da vardı, olumsuz karşılayanlar da

  • Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.