enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5317
EURO
36,1923
ALTIN
2.966,44
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
14°C

Bursa Yenişehir’in kırmızı biber reçeli kataloga alındı

Gürhan ADANA – Yenişehir Memleket / BURSA (İGFA) – Bursa Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi …

Bursa Yenişehir’in kırmızı biber reçeli kataloga alındı
23.11.2022
69
A+
A-

Gürhan ADANA – Yenişehir Memleket / BURSA (İGFA) – Bursa Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Hülya Akbaş’ın üretip patentini aldığı kırmızı biber reçeli, Uludağ Transfer Ofisi’nin katalogunda da yer aldı. Dr. Akbaş, “Amacımız, ilçe tarımının gelişim ve tanıtımına katkı sağlamak” diye konuştu.

2014 yılında ürettikleri kırmızı biber (kapya biberi) reçeliyle yeni bir ürün geliştirdiklerini belirten Akbaş, kırmızı biberleri tarçın, badem ve az şekerle karıştırarak ürünü elde ettiğini ve içeriğinde glikoz ve früktoz şurubu bulunmadığını anlattı. Akbaş, ürünün antioksidan, E, C ve A vitaminleri bakımından zengin olduğunu kaydetti.

Akbaş, “Tarımsal ürün yetiştirmede özellikle biber yetiştiriciliği konusunda ilçemiz oldukça faal. Amacımız, ilçe tarımının gelişim ve tanıtımına katkı sağlamak” diye konuştu.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nazmi İzli de “Hülya Hoca’mız yeni bir ürün geliştirdi ve patent aldığı bu ürünüyle Uludağ Transfer Ofisi katalogunda yer alma başarısı gösterdi. Hocamızın yüzde 70 oranında meyveli reçel, karışık reçel (çilek, vişne, frambuaz) ve karpuz reçeli olmak üzere 3 ayrı patenti daha bulunuyor” dedi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.