enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bursa Kestel’de silajlık mısır hasadı yapıldı

BURSA (İGFA) – Kestel’de yapılan tarla günü Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül’ün yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Yardımcısı Erdoğan …

Bursa Kestel’de silajlık mısır hasadı yapıldı
11.10.2022
103
A+
A-

BURSA (İGFA) – Kestel’de yapılan tarla günü Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül’ün yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Yardımcısı Erdoğan Ceylan, Kestel İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayrettin İnal, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Esra Uzun, Kestel Ziraat Odası Başkanı Eyüp Kılıç ve çiftçilerimizin katılımı ile gerçekleşti.

Uygulanan proje hakkında konuşma yapan İl Müdürü Aygül, hayvansal üretimde gerek duyulan taze yem ihtiyacı hayvanların doğrudan otlatılması ile giderilebileceğine dikkati çekerek, “Bu süre, her ekolojik bölgede farklı olmakla birlikte, yapılan çalışmalarda yaklaşık olarak 150 gün olduğu belirlenmiştir. Bu süre dışında ise hayvanların ihtiyaç duyduğu besin maddelerini farklı yemlerden karşılamaları gerekmektedir. Bu farklı yemlerden birisi de dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıkça kullanılan silaj yemidir. Silaj yapımında ülkemiz için akla gelen ilk bitki mısırdır” dedi.

Mısırın dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en fazla ekimi yapılan tarla bitkileri arasında yer aldığını belirten Aygül, Bursa’da geçtiğimiz yıl toplam 1 milyon 325 bin 32 ton mısır üretimi gerçekleşmiş olup 1 milyon 175 bin 499 tonu silajlık olarak değerlendirildiğini söyledi. Bu yıl toplamda 1 milyon 433 bin 339 ton mısır üretimi tahmin edildiğini kaydeden Aygül, bunun 1 milyon 241 bin 543 tonunun mısırın silajlık olarak değerlendirilmesi beklendiğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.