enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2329
EURO
34,9539
ALTIN
2.408,76
BIST
10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
33°C
İstanbul
33°C
Açık
Pazartesi Açık
31°C
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

BTÜ’lü bilim insanı Büyükyıldız’a TÜBİTAK desteği

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Büyükyıldız yürütücülüğünü yaptığı proje ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) destek almaya hak kazandı. Projede, BTÜ’nün yanı sıra yurt içi ve dışından iki farklı üniversite de ortak olarak yer alıyor.

BTÜ’lü bilim insanı Büyükyıldız’a TÜBİTAK desteği
05.06.2023
0
A+
A-

BURSA (İGFA) – BTÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Büyükyıldız’ın hazırladığı TÜBİTAK destekli proje TÜBİTAK’tan desteğe hak kazandı.

Büyükyıldız, projenin Türkiye’nin en önemli bilim,teknoloji ve araştırma kurumu tarafından desteklenmeye değer bulunmasının, kendisini mutlu ettiğini belirtti.

TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunan projenin kanser tedavisi ile ilgili olduğunu söyleyen Büyükyıldız, proje kapsamında nötron ile kanser tedavisinde halen kullanılan “eşdeğer jellerin” iyileştirmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Projenin “Boraks Katkılı Fricke Jel Dozimetrelerinin Elde Edilmesi, PGNAA ve DGNAA Yöntemleri ile Matris Etkileri Düzeltilmiş Kalitatif ve Kantitatif Analizlerinin Yapılması” başlığını taşıdığını belirten Büyükyıldız, projenin uluslararası bir çalışma olduğunun da altını çizdi.

Bu projede Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Georgia Institute of Technology ortak kurum olarak yer aldığını bildirdi.

Büyükyıldız, çalışmanın kanser tedavisiyöntemlerinden biri olan nötron yakalamaya dayalıolduğunu ve proje hedefinin, bu noktada kullanılan ve fricke jel olarak adlandırılan eş değer malzemelerin geliştirilmesinin olduğunu söyledi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.