enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5707
EURO
36,3454
ALTIN
2.914,55
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

BSH Türkiye, 21 yıllık gelenekle yeşili kucaklıyor: Sürdürülebilir Yaşam için 23 bin Ağaç

BSH Türkiye, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle 2002’de başlattığı Geleneksel Ağaç Dikim Etkinliği’nin 21’incisini gerçekleştirdi.

BSH Türkiye, 21 yıllık gelenekle yeşili kucaklıyor: Sürdürülebilir Yaşam için 23 bin Ağaç
07.05.2023
4
A+
A-

BSH Türkiye, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle 2002’de başlattığı Geleneksel Ağaç Dikim Etkinliği’nin 21’incisini gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’ndeki ormanlık alanda 2 bin 23 yeni fidanın dikimi gerçekleştirildi ve geleceğe kazandırılan ağaç sayısı 23 bini aştı. Toplam 23 bin 123 ağacın sonuncusu, geleceğe olan umudu tazelemek üzere depremzede çocukların da katıldığı etkinlikle dikildi. BSH Türkiye, Tekirdağ’da yapılan ağaçlandırma çalışmasıyla 21 yılda 8 bin 300 ton karbon azaltımı sağladı.

 

Avrupa’nın en büyük beyaz eşya üreticilerinden biri olan BSH Ev Aletleri GrubuSürdürülebilir Yaşam vizyonunu tüm faaliyetlerinin temeline koymaya devam ediyor. Bu vizyon doğrultusunda, daha yaşanabilir bir dünya için geliştirdiği projelerle sektörüne öncülük eden BSH Türkiye, 21. Geleneksel Ağaç Dikim Etkinliği’ni Çerkezköy’deki ormanlık alanda gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarını BSH Çamaşır Makinesi Fabrikası Direktörü Serkan Öztürk ve BSH Soğutucu Fabrikası Direktörü İrfan Akın’ın yaptığı etkinliğe, bu yıl Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü’nden üst düzey katılımcılar, yerel medya kuruluşu temsilcileri, gönüllüler ve BSH çalışanlarının yanı sıra depremzede çocuklar ve aileleri de katıldı. 

 

Şirket 2002’den bugüne gerçekleştirdiği ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, yalnızca Tekirdağ bölgesinde diktiği 23 bin 123 ağaçla toplamda 8 bin 300 ton karbon azaltımı sağladı.

 

Açılış konuşmasında ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin ardından bireysel ve toplumsal olarak daha iyi hissetmeye ve dayanışma halinde olmaya ihtiyaç duyduğumuzu belirten BSH Çamaşır Makinesi Fabrikası Direktörü Serkan Öztürk, “Büyük BSH Ailesi olarak yaralarımızı birlikte sarmak için her gün var gücümüzle çalışmaya, deprem bölgesindeki ihtiyaçları tespit ederek bölgedeki yaşamın sürdürülebilirliğini artırmak ve uzun vadeli çözümler sağlamak üzere hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu zorlu günleri birlikte atlatacağımıza olan inancımız sonsuz. Bu vesileyle hem burada bulunan depremzede ailelerimize hem de ülkemize bir kez daha baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

 

Tam 56 yıldır insanı, toplumu ve çevreyi odaklarına alarak her adımla dünyanın geleceği için yatırım yaptıklarını belirten BSH Soğutucu Fabrikası Direktörü İrfan Akın ise “Gelecek nesillerin ihtiyaçlarından ödün vermeden bugünün ihtiyaçları için her gün aynı heyecanla çalışıyoruz. 2020’den beri karbon-nötr olarak faaliyet gösteriyoruz. ‘2030 yılında %100 yeşil enerji’ hedefimize ulaşma yolculuğumuzda, ‘Gelecek nesillere bıraktığımız dünya, en büyük mirasımız olacak’ düşüncesiyle hareket ediyoruz. Etkinliğimizin 21. Yılında Çerkezköy’de 23 bin 123’üncü ağacımızı çocuklarımızla beraber dikerek geleceğin korunmasına katkı sağlamak için bulunuyoruz. Yarınlarımız için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. 

 

BSH Ev Aletleri Grubu, 2020’den beri Türkiye de dahil olmak üzere dünya çapındaki tüm tesislerinde karbon-nötr olarak faaliyet gösteriyor ve 2030 yılında tüm tesislerini %100 yeşil elektrikle çalışır hale getirmeyi hedefliyor. Ayrıca, yeni aletlerin üretiminde geri dönüştürülmüş malzeme kullanımına önem veren BSH, tüm dünyada 2030 yılına kadar ürünlerinin yüzde 50’sinin yalnızca dönüştürülmüş malzemelerden oluşturma ve cihazlarında yeniden kullanılabilen malzeme oranını yüzde 95’e çıkarma hedefiyle çalışmalarını yürütüyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.