enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5836
EURO
36,4307
ALTIN
2.980,34
BIST
9.694,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
15°C

Bor Sanat Konuşmalar Serisi: Deneyimler/ Tanıklıklar Başlıyor

Bor Sanat tarafından düzenlenecek “Bor Sanat & Konuşmalar – ‘Deneyimler/ Tanıklıklar’” konuşma serisinin ilkinde Türk sanatının son 40 yılı ve bugünü her yönüyle ele alınacak…

Bor Sanat Konuşmalar Serisi: Deneyimler/ Tanıklıklar Başlıyor
13.03.2024
3
A+
A-

Bor Sanat tarafından düzenlenecek “Bor Sanat & Konuşmalar – ‘Deneyimler/ Tanıklıklar’” konuşma serisinin ilkinde Türk sanatının son 40 yılı ve bugünü her yönüyle ele alınacak…

Bor Holding’in kültür ve sanat faaliyetlerini, yaygınlaştırma ve toplumla buluşturma misyonuyla hayata geçirdiği Bor Sanat, “Bor Sanat & Konuşmalar ‘Deneyimler/ Tanıklıklar’” konuşma serisinin ilkini 14 Mart’ta Minoa Pera’da gerçekleştiriyor. Her ay düzenlenecek konuşma serisinde sanat dünyasının tecrübeli isimlerini bir araya getirmeye hazırlanan Bor Sanat; bu ilk etkinliğinde sanat dünyasına katkılar sunan üç başarılı kadın rol modelini, küratör-sanat eleştirmeni Beral Madra, heykel sanatçısı akademisyen Meriç Hızal ve Galeri Apel’in kurucusu Nuran Terzioğlu ile sanatseverleri buluşturacak.

Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün’ün moderatörlüğünde mesleki kariyerlerinin önemli kesişimlerini, kişisel tarihlerini, kadın olma hallerini aktaracak olan konuşmacılar,  Türkiye’de sanatın son kırk yıllık gelişimine ve bugününe ilişkin yorumlarını katılımcılarla paylaşacak. 

Bor Sanat kurulduğu ilk günden bu yana, eğitimler, etkinlikler ve sergiler ile başta çocuklara yönelik sosyal sorumluluk çalışmaları olmak üzere çok sayıda projeye imza attı.

Program:

Sanat & Konuşmalar I  “Deneyimler/ Tanıklıklar”

Tarih: 14 Mart Perşembe

Saat: 18:00 – 20:00

Yer: Minoa Pera Konferans Salonu, Şişhane

Konuşmacıların Özgeçmişleri:

Nuran Terzioğlu/  Sanat galerisi yöneticisi- küratör: 

 1965 yılında İstanbul’da Amerikan Kız Koleji’nden mezun oldu. Almanya’da Kunstschule Westend ve Offenbach Werkkunstschule’de, daha sonrasındaysa Amerika’da, Maryland Üniversitesinde sanat eğitimleri aldı. 

 

1983-1994 yılları arasında, Ankara’da Tanbay ve Urart sanat galerilerinde yönetici, 1996-1997 yılları arasında Bilkent Üniversitesinde sanat etkinlikleri koordinatörü olarak çalıştı. 1990’da SANART kurucu üyeleri arasında yer alarak, bu kapsamda 1992’de “Toprak ve Lif” ile ilk kez uluslararası bir sergi düzenledi. 1998 yılında İstanbul’da Galeri Apel’i kurarak, davetli olarak gittiği Belçika, Almanya, İtalya ve Japonya gibi ülkelerde konulu sergiler tasarladı.

Beral Madra/ Sanat eleştirmeni ve küratör:

 Beral Madra, sanat eleştirmeni ve küratör, Galeri BM and BM Çağdaş Sanat merkezi ve Arşivi kurucusu ve yöneticisi (1980’den günümüze); Istanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Fotograf sanatçısı Teoman Madra ile evli, çocukları Tulya Madra (tasarımcı) and Yahya Mete Madra (siyasal ekonomist).

1.(1987), 2. (1989) İstanbul Bienallerini sanat yöneticisi, 43., 45., 49. 50., ve 51. Venedik Bienalleri Türkiye Pavyonu yöneticisi ve küratörü, Modernlikler ve Bellekler, İslam Dünyasından Çağdaş Sanat, 47. Venedik Bienali sergisi eş küratörlüğü. 53. (2009) Venedik Bienali Orta Asya Pavyonu, 54. (2011) Venedik Bienali Azerbaycan Pavyonu küratörlüğü. Alanica, Güney Ossetia (2013) sergisi, 3. and 4. Çanakkale Bienali (2012-2014) küratörlüğü, 8. Bükreş Bienali (2018) küratörlüğü. Yayınlar: “Identity of Contemporary Art” (1987), “Post-peripheral Flux-A Decade of Contemporary Art in Istanbul” (1996); “İki Yılda Bir Sanat” (Bienaller üstüne Yazılar) (2003); “Neighbours in Dialogue” (2005), “Maidan” Essays on Contemporary Art in South Caucasus and Middle East, BM CAC Publications, 2007. “Home Affairs”, Essays on Contemporary Art in Turkey, BM CAC Publications, 2009.

Meriç Hızal/ Heykeltraş:

 Akademi Prof. Şadi Çalık Atölyesi mezunu. Salzburg Yaz Akademisi’nde Françesco Somaini ile heykel, Paris Güzel Sanatlar okulunda François Debord ile morfoloji, Como Desen Yaz Okulunda Marcus Lupertz ve Gerar Titus Carmel ile çalıştı. Paris, Selanik gibi ikisi yurt dışında 18 kişisel sergi açtı. I. İstanbul, Novi Sad ve 1. İzmir Bienalleri ’ne katıldı. Sırbistan Fransa İsrail Lübnan Japonya Yunanistan gibi 9’u yurt dışı 18 Uygulamalı Heykel Sempozyumuna katıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.