enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5348
EURO
36,1618
ALTIN
2.966,79
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
14°C

Boksör yumruğunun cezası anne terliğinden daha az

Toplum içerisinde savunma ve dövüş sporu profesyonellerinin el ile yaptığı müdahalelerin silah sayıldığına yönelik iddialar zaman zaman gündeme geliyor. Peki sporcu yumruğu silah sayılıyor mu?

Boksör yumruğunun cezası anne terliğinden daha az
02.07.2024
1
A+
A-

BURSA (İGFA) – Toplumda bilinenin aksine profesyonel dövüş sporcularının attığı yumruk hukuki açıdan silah olarak sayılmazken ebeveyn tarafından çocuğa atılan terlik, silahla yaralama suçunu doğuruyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Avukat Ömer Sefa Canata, “Silah, saldırı amacı ile üretilmemiş olsa dahi kesici, delici veya bereleyici herhangi bir etki bırakma gücüne sahip olan aletlerdir. Dolayısıyla terlik de bereleyici bir etki bırakması nedeni ile silahtır. Silahla yaralamanın cezası bir buçuk yıldan dört buçuk yıla kadar hapis cezasıdır.” dedi.

Ömer Sefa Canata, sosyal medya kullanıcıları arasında zaman zaman gündeme gelen lisanslı sporcuların el ile yaptıkları vuruşların silahla yaralama suçu olduğuna yönelik yorumların şehir efsanesinden ibaret olduğunu söyleyerek bu konuda herhangi bir düzenleme ya da içtihat bulunmadığını ifade etti.

Mahkemeler daha önce pet şişe, saksı ve çanta gibi nesneleri de silah olarak kabul etmişti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.