enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Pazartesi Açık
32°C
Salı Hafif Yağmurlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
29°C

Birlik Sağlık Sen’den memur maaşı önerisi

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Her geçen gün maaşlarımızın erimesi, emekli olan bir memurun maaşının sabit ödemeden dolayı …

Birlik Sağlık Sen’den memur maaşı önerisi
04.02.2022
175
A+
A-

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Her geçen gün maaşlarımızın erimesi, emekli olan bir memurun maaşının sabit ödemeden dolayı yaklaşık yüzde 40 düşmesi kabul edilebilir bir durum değil. ​Maaşlarımız her ay enflasyon artı huzur payı olarak ödensin” talebinde bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ocak ayı enflasyonu rakamlarının ardından Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, memur ve emeklilerine verilen zammın cebe girmeden uçup gittiğini söyledi. Doğruyol, “​Memur, emekli ve işçi maaşları her ay açıklanan enflasyona göre düzenlensin” dedi.

“​Reel enflasyon değil, TÜİK’in kendine göre hesapladığı, enflasyon rakamlarının bile ocak ayında, TÜFE’nin yıllık yüzde 48,69, aylık yüzde 11,10 artması enflasyonun durmadığı, durdurulamadığı, hızla artmaya devam ettiğinin göstergesidir” diyen Doğruyol,

“​TÜİK’in enflasyonuyla, vatandaşın enflasyonu arasın uçurumun olduğu da göz önüne alınırsa, milletimiz hızla fakirleşmektedir” diye konuştu.

‘EN AĞIR FATURAYI MEMUR, İŞÇİ VE EMEKLİ ÖDÜYOR’

Artan enflasyonun en ağır faturasını geçim zorluğu içerisindeki, sabit ücretliler yani, memur, işçi, emeklilerin ödediğini söyleyen sendika başkanı şöyle konuştu:

“Elektrik, doğalgaz başta olmak üzere, üretim için gerekli olan hammadde artışlarına yapılan yüksek orandaki zamlara yetişemeyen küçük esnafımız da ağır fatura ödeyenler kervanında. ​Öncelikle TÜİK gerçek enflasyon rakamlarını açıklamalıdır. Yapılacak düzenlemeler gerçek enflasyon rakamları üzerinden yapılmalıdır.

Maalesef TÜİK’in açıkladığı enflasyon vatandaş gözünde güvenilirliğini yitirmiştir. Gerçek enflasyon rakamlarını açıklamamak kimsenin menfaatine değildir.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının bile yüzde 50’lere dayanması olayın vahameti açısından önemlidir. ​Yüksek enflasyondan kurulmanın en önemli yolu üretimdir. Ancak, üretim yapan küçük büyük işletmelerimizin, yüksek oranlarda kat be kat artan elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyememesi, zor durumda kalması, kapanma aşamasına gelmesi ya da kapanması çok üzücüdür.”

‘SENDİKALAR SİYASETİN BUYRUĞUNDAN KURTULMALI’

​Doğruyol, memur ve memur emeklilerinin maaş artışları için, altıncı dönem toplu sözleşme masasına oturan 2022 yılı için yüzde 5 ve yüzde 7 maaş artışına imza atan, beceriksiz sendikaların yaptıkları toplu sözleşmelerin hiçbir manasının olmadığı da bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Doğruyol, şöyle devam etti:

“Yapılacak toplu sözleşmeler için enflasyon artı huzur payı olarak yapmaları gerekirken, siyasetin boyunduruğundan kurtulamadıkları için, enflasyon artı huzur payı olarak masaya oturamamışlardır.

​Biz memur ve memur emeklileri olarak, ekonomik krizin en derin hissedildiği dönemlerden biri olan 57. Hükümet (DSP, MHP, ANAP) döneminde uygulandığı gibi, maaşlarımızın her ay açıklanan enflasyon ve bir puan huzur payı hesaplanarak ödenmesini talep ediyoruz.

Reel olarak her geçen gün maaşlarımızın erimesi, alım gücümüzün düşmesi, emekli olan bir memurun maaşının sabit ödemeden dolayı yaklaşık yüzde 40 düşmesi kabul edilebilir bir durum değildir. ​Maaşlarımız her ay enflasyon artı huzur payı olarak ödensin.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.