Bilim insanları, 87 yaşındaki bir epilepsi hastasının kalp krizi geçirmesinin ardından ölümünün gerçekleştiği sırada kayıtta olan …
Bilim insanları, 87 yaşındaki bir epilepsi hastasının kalp krizi geçirmesinin ardından ölümünün gerçekleştiği sırada kayıtta olan Elektroensefalografi (EEG) sayesinde beyin hareketliliğini inceledi.
Bilim insanları, ölen bir insanın beyninin işlevlerinin ‘rüya gören, geçmişi hatırlayan veya meditasyon yapan’ bir insan beyniyle aynı faaliyetlerde bulunduğunu tespit etti.
Neuroscientists have recorded the activity of a dying human brain https://t.co/uuY70C3Gwz
— Hacker News Bot (@newsycombinator) February 22, 2022
87 yaşında hayatını kaybeden kişinin beyin aktivitelerinin 15 dakika boyunca devam ettiği ortaya konulurken, bu gelişmenin ölüm anında neler yaşandığına dair perde araladığı kaydedildi.
Araştırma ekibinden Dr. Ajmal Zemmar, kişinin ölümünden önce beynin, insan ömründeki önemli anları son kez hatırlayabileceğine işaret etti.
Zemmar, beyin hareketliliğinin hayatın ne zaman sona erdiği ve organ bağışının zamanlamasına dair algıları değiştirebileceğine dikkati çekti.
First ever scan of dying human brain shows astounding results. #dying #death #neuroscience #brain #drreaminghttps://t.co/KSFP0GTyur
via @WIONews— Robert Weiter (@robert_weiter) February 23, 2022
Araştırmanın sonuçları, Yaşlanma Nörobiliminde Sınırlar dergisinde yayımlandı.