enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7246
EURO
35,4570
ALTIN
2.481,90
BIST
10.864,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
32°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
32°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bilgi ve iletişimde Türkiye yükselişte

Türkiye bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün büyüklüğü 266 milyar liraya ulaştı. İSTANBUL (İGFA) – Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD …

Bilgi ve iletişimde Türkiye yükselişte
07.06.2022
142
A+
A-

Türkiye bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün büyüklüğü 266 milyar liraya ulaştı.

İSTANBUL (İGFA) – Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), 2021 yılı “Bilgi ve İletişim Teknoloji Sektörü Pazar Verileri” raporunu sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı toplantıda açıkladı

Rapora göre ülkemizde sektör büyüklüğü Türk Lirası cinsinden 2021 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 36 artışla 266 milyar TL’ye ulaştı.

Sektörde 2021 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 58’lik artışla 17,5 milyar TL’lik ihracat gerçekleştirildi.

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan, Türkiye’de yaşanan finansal sorunlar ve enerji girdilerindeki artışların dünya genelinde emtia fiyatlarında gerçekleşen yükselişlerle bir araya geldiği bir dönemden geçildiğine dikkati çekti. Küresel tedarik zinciri sorunlarının dünya genelinde pek çok ürünün raflarda yer alamamasına neden olduğunu ifade eden Kızıltan, “Bunlara Ukrayna’da yaşanan savaşın getirdiği olumsuzluklar da eklendiğinde ham madde temin süreleri de artıyor. Aslında bu olumsuz faktörler teknolojinin ve dijital dönüşümün hayati önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. COVID-19 nedeniyle değişen bir dünya, değişen çalışma alışkanlıkları, farklı ve çağdaş iş modelleri ve bunların insanla ve sosyal ortamlarımızla bağdaşması gerektiği de ayrıca anlaşılıyor” diye konuştu.

Öte yandan kategoriler arasındaki dağılımlara bakıldığında en büyük payı geçen sene olduğu gibi BT yazılım alırken, bu kategorideki ihracat yüzde 62 oranında büyüyerek yaklaşık 15 milyar TL’ye ulaştı. Bilgi ve İletişim Teknolojileri sektörü ihracatı dolar bazında ise 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 30 üzerinde artarak 2 milyar dolara ulaştı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.