enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2545
EURO
34,7906
ALTIN
2.403,47
BIST
10.322,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
SON DAKİKA
18:20 İzmit’te Hıdırellez sevinci üçüncü gününde
17:50 “Sakarya’da birlikteliği güçlendireceğiz”
17:36 Yenişehir’de 10 yıllık sorun çözüme kavuşuyor
17:21 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey basınla buluştu
17:20 Başkan Aras: “İçme suyu için projelerimiz hazır”
17:07 Kuveyt Emiri El Sabah Başkent’te
17:06 İpsala Muhtarlar Derneği Başkanlığına Çağlar Turgay seçildi
16:51 Dikkat! Eşinizin cebinden izinsiz para almak boşanma sebebi
16:50 Başkan Zeyrek, “Yalınayak yürüyen çocukların sorumlulukları omuzlarımda”
16:40 Şehri imar ederken yeşil dokuyu da ihmal etmeyen Selçuklu Belediyesi Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde yapımına devam ettiği Yelda Parkı’nda çalışmaları son hızla devam ettiriyor
16:39 Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’ten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu
16:38 Homeworld 3 DLSS Yapay Zeka Güncellemesi Alıyor
16:29 Geyve’de Yol Yapım Çalışmaları Başladı
16:28 Western Digital’dan Yaratıcı Kullanıcıların Dijital İçeriklerinin Potansiyelini Artırmalarına Yardımcı Olacak Hızlı ve Güçlü 8 TB Masaüstü SSD
16:23 Başkan Altay: “Konya’nın güzelliklerini tanıtmakta kararlıyız”
16:22 Kocaeli’de üniversite öğrencilerinden İsrail protestosu
16:21 Bursa Osmangazi’den Bosnalı kardeşe ziyaret
16:20 Boğaz trafiğini kilitlemişti… Gemi kurtarıldı
16:08 Başkan İbrahim Sandıkçı: “Gençlerimizin yanındayız”
16:06 Sakarya’nın çehresi Büyükşehirle değişiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bebekler kaç aylıkken arabayla uzun yolculuk yapar? Bebeklerle araba yolculuğuna nasıl çıkılır

Bebeklerle araba yolculuğu ebeveynler için stresli bir durumdur. Uzun yolculuğa çıkma fikri ise her zaman için endişe oluşturmaktadır. Bebeğin …

Bebekler kaç aylıkken arabayla uzun yolculuk yapar? Bebeklerle araba yolculuğuna nasıl çıkılır
14.05.2022
157
A+
A-

Bebeklerle araba yolculuğu ebeveynler için stresli bir durumdur. Uzun yolculuğa çıkma fikri ise her zaman için endişe oluşturmaktadır. Bebeğin huzursuzlanması, sıkılması ve yorulması korkular arasında bulunmaktadır. Bu duruma bağlı gezmeyi seven ebeveynlerin en çok sorduğu soruları sizler için araştırdık. Bebekler kaç aylıkken arabayla uzun yolculuk yapar? Bebeklerle araba yolculuğuna nasıl çıkılır?

Bir aile için en kutsal şeylerden biri de bebek sahibi olup bir ebeveyn olmaktır. Ebeveynler, çocukları için en uygun ortam ve koşullarda ailecek vakit geçirmek, eğlenmek ve gezmek istemektedir. Ailece çıkılan bir yolculuk tek başına çıkılan bir yolculuktan daha huzurlu ve keyif vericidir. Bu durumda anne babaların en çok düşündükleri konu ise uzun araba yolculuklarında bebeklerinin huzursuz olmaması, sıkılmaması, yorulmaması yani kısaca keyifli aile huzurunun bozulmamasıdır. 

bebekle uzun araba yolculuğu

BEBEKLER KAÇ AYLIKKEN ARABAYLA UZUN YOLCULUK YAPAR?

Bu konu biraz daha anneye bağlıdır. Annenin doğumdan sonra kendini iyi hissetmesi ve sağlıklı olması önemlidir. Eğer doğum yapan annenin sağlığı yerindeyse;

  • Vajinal doğumdan 1 veya 2 hafta sonra
  • Sezaryen doğumdan ise 3 veya 4 hafta sonra yorucu olmayan seyahatler gerçekleştirilebilinir.

Bebeğin doğumuyla yeni bir hayata başlayan anne babalar, ailecek vakit geçirmek için uzun yolculuklar isteyebilmektedir. Ama bu durumda biraz bebeğin size adaptasyonu ve duygusal açıdan bağlanması için zamana ihtiyacı olmaktadır. Emzirilen bebeğin uzun yolculukta sürekli karnının acıkması ve düzensiz emme saatleri ise sıkıntı oluşturabilmektedir. Bu durumda düzene oturan anne sütü saatleri ve anne vücudunu buna bağlı toparlanma süresinin geçmesi şarttır. 

bebekle uzun araba yolculuğu

Genelde doktorlar bebeğin sağlığının yerine gelmesi ve bağışıklık sisteminin oturması durumunda (yaklaşık 1 aylık) olması anlamına gelmektedir. Doktorlar ise 3-6 aylık bebeklerin arabayla seyahate çıkmasını daha doğru bulduklarını belirtti. 7 aylık bebeklerin ise dış dünyaya olan keşif merakı tetiktedir ve sürekli hareket etmek ister bu aylarda da uzun araba yolculukları riskli olabilir.

bebekle uzun araba yolculuğu

Küçük bebekler bakımları düzenli yapıldığı sürece iyi birer gezgindir.

Seyahat durumunda hareket olmasına bağlı bebekler çok daha fazla uyku halinde olabilmektedir. Anne ile temas halinde olan bebekler daha huzurlu ve güvende hissetmektedir. Bu durumda seyahatin planlı olması önemlidir. 

bebekle uzun araba yolculuğu

BEBEKLERLE ARABA YOLCULUĞUNA NASIL ÇIKILIR? 

Bu uzun araba yolcuğunda ailecek geçireceğiniz eğlenceli saatlerde aranızdaki bağın daha kuvvetleneceği bilinmektedir. Bununla birlikte en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri ise asla bebeği kısa süreli de olsa arabada tek bırakılmamasıdır. Dikiz aynasının daima bebeğin görülebileceği pozisyonda ayarlanması gerekmektedir.

bebekle uzun araba yolculuğu

BEBEKLERLE ARABA YOLCULUĞUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  1. Bebek muhakkak oto koltuğunda seyahat seyahat etmelidir. 6 aydan küçük bebeklerin koltuğu, bebek arabanın arkasına bakacak şekilde yerleştirilmelidir. 6 aydan büyük bebeklerin yüzü arabanın gidiş yönüne bakabilir.
  2. Anne sürekli bebeği kontrol edebilir durumda arka koltukta oturmalıdır.
  3. Anne sütü tüketen bebekler için geçerli olmasa da, ek gıdaya geçen bebekler için yemekleri daima hazır olmalıdır.
  4. Yedek kıyafetleri ve ilaçları unutulmamalıdır.
  5. En sevdiği oyuncakları her zaman yanında olmalıdır.
  6. Belli sıklıklarda mola vermeyi ihmal etmeyin. Bebeğin sıkılmaması için önemli bir durum.
  7. Güneşlik, battaniye, yada tişört gibi anlık hava durumuna ayak uydurabileceği eşyalar sürekli yanınızda olmalıdır.
  8. Bebek eğer, tuvalet eğitimi, diş çıkarma gibi büyük değişiklikler geçiriyorsa bu dönemde uzun araba yolcuklarına çıkmamak daha iyi bir fikirdir.
  9. Yolculuğu planlarken, kesinlikle bebeğin uyku düzenine göre ayarlayın. Yol çıkış uzun uykusuna denk gelmesiyle başlatılırsa, yolculuk daha huzurlu geçecektir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.