İlk bebek deneyimi yaşayan anne ve babalar için en zor kısımlardan bebeğin altını değiştirme aşamasıdır. Hatta bazı ebeveynler bu durumdan biraz …
İlk bebek deneyimi yaşayan anne ve babalar için en zor kısımlardan bebeğin altını değiştirme aşamasıdır. Hatta bazı ebeveynler bu durumdan biraz psikolojik ve biyolojik etkilenir. Bu durumu kolayca atlatmak için sizlere uzmanların tavsiyelerini araştırdık. Bebek bezi nasıl değiştirilir? Bebek bezi değiştirirken hangi malzemeler kullanılır?
Bebek altı değiştirmek zor olmadığı kadar kolay da bir durum değildir. Anne ve babalar için endişe verici süreçlerden biri olan bebeğin altını değiştirme en çok bebeğin sağlığı için önemlidir. Bu yüzden bu sürece anne ve babanın hamilelik sürecinde biyolojik ve fizyolojik olarak hazırlanması lazım. Aksi halde bebeğe yansıtılan herhangi bir ruhsal durum ileride bebeğin ebeveynlerine karşı olumsuz travmalarına zemin hazırlayabilir. İlk bebekte çoğu anne ve babalar bu durumu sıklıkla yaşar. Özellikle lohusa dönemi sendroma giren anneler bebeğe dokunmak bile istemez. Uzmanlar bu konuda uyarılarda bulunur. Her ne kadar henüz bir şeylerin bilincinde olmazsa bile bebek anne ve babanın kendine olan davranışlarını hisseder.
BEBEK BEZİ DEĞİŞTİRİRKEN HANGİ MALZEMELER KULLANILIR?
En önemli malzeme bebek bezidir. Bebek bezi uzun süreli takılacağından pamuksu bir yapıya sahip olması gerekir.
Bebeği üzerine uzandırmak için bebek bezi olmalı bunun da yüzde yüz pamuk olmasında fayda var.
Bebek cildine özel sıvı oranı uygun ve kozmetik ürün içermeyen ıslak mendil ya da sürekli yıkayacağınız pamuksu bir bezi ıslatın.
Bebeğin uzun süre taşıyacağı bezden kaynaklı özel alanlarında kaşınma yara oluşma ya da pişik gibi sorunlar yaşanabilir. Bunlar için pişik kremi ya da pudra olması gerekir.
BEBEK BEZİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?