enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6370
EURO
36,4694
ALTIN
2.928,83
BIST
9.658,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Çok Bulutlu
14°C

Bazı Uygulamalar Haberiniz Olmadan Cüzdanınızı Boşaltabilir!

Akıllı telefon uygulamalarında kullanılan dolandırıcılık yöntemleri her gün binlerce kullanıcıyı etkilemeye devam ederken bugün Microsoft’tan …

Bazı Uygulamalar Haberiniz Olmadan Cüzdanınızı Boşaltabilir!
02.07.2022
135
A+
A-

Akıllı telefon uygulamalarında kullanılan dolandırıcılık yöntemleri her gün binlerce kullanıcıyı etkilemeye devam ederken bugün Microsoft’tan önemli bir açıklama geldi. Şirketin 365 Defender Ekibi, ‘toll billing’ olarak bilinen kablosuz uygulama protokolü (WAP) dolandırıcılığı hakkında önemli sonuçlar yakaladı.

Android uygulamalarını inceleyen şirket, giderek popülerleşen dolandırıcılık yöntemi hakkında detaylı bir bilgilendirme paylaştı. Bir blog yazısı yayınlayan şirket, söz konusu dolandırıcılık yöntemiyle dolandırıcıların bazı ağ operatörlerini hedef alabildiğini ve kötü amaçlı aktivitelerini gizleyebildiklerini belirtti.

Haberiniz olmadan cebinizden para çıkıyor:

Microsoft’un sunduğu bilgilere göre WAP saldırısı, öncelikle Wi-Fi bağlantısının kesilmesiyle başlıyor. Daha sonra kullanıcının mobil şebeke ağına geçiş yapmasıyla birlikte arka planda bir abonelik sayfası açılıyor ve kullanıcı, haberi olmadan ücretli abonelik satın alıyor. Bunun ardından yazılım, tek seferlik şifreye de müdahale ediyor ve şifreyi, kullanıcı mesaj bildirimini görmeden servis sağlayıcısına gönderiyor.

Öte yandan bu saldırılar, yalnızca belirli ülkelerde ve bölgelerdeki kullanıcıların hedef alınmasıyla gerçekleşiyor. Zira Microsoft’a göre yazılım, bu sürece başlamadan önce kullanıcının bulunduğu ülkeyi ve hangi ağ operatörünü kullandığını inceliyor.

Peki bu saldırıdan nasıl korunulur?

Microsoft, saldırıdan korunmak için öncelikle uygulamaların Google Play Store veya güvenilir servislerden indirilmesini tavsiye ediyor. Bununla birlikte uygulamalara SMS izinleri gibi güçlü izinlerin verilmemesi gerektiğini vurguluyor. Yani bu saldırılardan korunmak, çok büyük oranda kullanıcının sorumluluğunda oluyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.