enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,8946
EURO
35,2570
ALTIN
2.468,52
BIST
10.729,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
28°C
İstanbul
28°C
Açık
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
32°C

‘Aydabir’ Söyleşisi “Kreatif Endüstriler, Dijital Sanatlar” Temasıyla Gerçekleşti

Bien ana sponsorluğunda, İDEALİST İç Mimarlık Derneği tarafından düzenlenen söyleşi serisi ‘Aydabir’in 22’ncisi “Kreatif Endüstriler, Dijital Sanatlar” temasıyla, addresistanbul İDEALİST Merkez’de gerçekleştirildi.

‘Aydabir’ Söyleşisi “Kreatif Endüstriler, Dijital Sanatlar” Temasıyla Gerçekleşti
03.06.2024
0
A+
A-

Moderatörlüğünü TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclis Başkanı Ata Kavame’nin üstlendiği söyleşide, multidisipliner sanatçı, iç mimar Elçin Sümer ve dijital sanatçı Gökhan Doğan konuşmacı olarak yer aldı.

İDEALİST ve Bien iş birliğiyle hayata geçirilen güncel, sosyal ve ilham veren sohbetler serisi Aydabir, 28 Mayıs’ta “Kreatif Endüstriler, Dijital Sanatlar” başlığıyla gerçekleşti. İstanbul Şişli’de bulunan addresistanbul’daki İDEALİST Merkez’de düzenlenen ve TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclis Başkanı Ata Kavame’nin moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşinin konuşmacıları, multidisipliner sanatçı, iç mimar Elçin Sümer ve dijital sanatçı Gökhan Doğan oldu.  

“Kreatif Endüstriler, Dijital Sanatlar” teması çerçevesinde yapılan bu söyleşide, Sanatçılar kendi sanat ve üretim maceralarının nasıl başladığını, bu yolda karşılaştıkları barikatları ve çözümlerini, üretim yolculuklarını, beslendikleri disiplinleri, disiplinler arası çalışmanın yöntemleri ve üretimlerindeki yerini, gelecek vizyonları ve güncel projelerini, kendi alanlarında genç yeteneklere tavsiyelerini ve sektörlerine dair görüş ve önerilerini anlattı.

Farklı disiplinlerden gelen konuşmacıların yer aldığı Aydabir söyleşi dizisinde güncel, sosyal ve ilham veren konular özgür ve samimi bir ortamda ele alınıyor. 2022 yılından bu yana devam eden söyleşi dizisi ‘Aydabir’in bir sonraki etkinliği yeni temasıyla Haziran ayında addresistanbul’daki İDEALİST Merkez’de gerçekleşecek. ‘Aydabir’ söyleşi serisinin tüm videolarına İDEALİST İç Mimarlık Derneği YouTube kanalından ulaşılabiliyor.

Ata Kavame

Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler mezunu olan Kavame, görsel sanatlar, deneyim tasarımı, reklam ve iletişim konularında ulusal ve uluslararası birçok işe imza attı. İlk şirketi Tatu Creative Studios’u multidisipliner içeriği ile 2008 senesinde kurdu. Sektörde 25 yılı geçen zamandır meraklarının peşinden giden idealist bir girişimci. Şimdilerde, 8 yıldır yürüttüğü TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclis Başkanlığını ile en büyük hayalim dediği Türkiye’yi dünyanın yaratıcılık başkenti yapma hedefinde emin adımlarla ilerliyor.

Elçin Sümer

Hacettepe Üniversitesi’nde sanat eğitimine başladı ve Marmara Üniversitesi’nden heykel ve iç mimarlık bölümlerinden mezun oldu. Politecnico di Milano’da eğitim aldıktan sonra Karaköy Suma Han’da Académie Léon’u kurdu. 2015’te “Giyilebilir Heykel” projesiyle Sümerian markasını oluşturdu ve dünya starları için 7000’in üzerinde kişisel giyilebilen heykel üretti. Birçok mimari esere ve uluslararası özel projeye imza attı. Boğaziçi Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisi olarak dersler veren Sümer, TOBB Kreatif Endüstriler Meclisi üyesidir.

Gökhan Doğan

10 yılı aşkın süredir dijital sanat üretimlerinde bulunan ve birçok uluslararası festivalde katılımcı olarak eserleri sergilenen bir dijital sanatçıdır. GDDART Dijital Sanatlar Stüdyoları ve Banliyo Ses ve Müzik Stüdyoları’nın kurucu ortağıdır. “badqode” mahlası ile bilinen sanatçı, dijital sanat heykelleri, etkileşimli dijital sanat deneyimleri, veri görselleştirme eserleri ve sinematografik animasyon filmleri üretmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.