enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6488
EURO
36,4677
ALTIN
2.927,79
BIST
9.595,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Alerji olan bebek ne yemeli? Alerjik bebekler için alternatif besinler nelerdir?

Ebeveynler çocuklarını en sağlıklı biçimde büyütmek ister. Bu konuda sürekli araştırma yaparken kendilerini bulan ebeveynler, alerjisi olan …

Alerji olan bebek ne yemeli? Alerjik bebekler için alternatif besinler nelerdir?
07.11.2022
104
A+
A-

Ebeveynler çocuklarını en sağlıklı biçimde büyütmek ister. Bu konuda sürekli araştırma yaparken kendilerini bulan ebeveynler, alerjisi olan çocuklarına ne yedirebileceklerini de kestiremiyor. Son yapılan Türkiye’deki araştırmalarda bebeklerin %8’i bulan alerji rahatsızlığına karşı alternatif besinleri sizler için araştırdık. Alerji olan bebek ne yemeli? Alerjik bebekler için alternatif besinler nelerdir?

Türkiye’de son yapılan araştırmalara göre bebeklerin %6 ile %8’i besin alerjisi içeriyor. Bu da ebeveynlerin bebeklerine nasıl bakması gerektiği hakkında kafa kurcalayıcı sorular oluşturuyor. Bir taraftan her besinin değerlerine sahip olması istenirken, bir taraftan da alerjisiyle uğraşmak oldukça can sıkıcı bir durum. Türkiye’de bebeklerde besin alerjisi görülme sıklığı son 10 yılda 2 kat arttığını açıklayan uzmanlar, bebeklerin gelişimlerinin sağlıklı ilerlemesi ve zihinsel faaliyetlerini kusursuz tamamlayabilmesini önemli oranda etkilediğini de belirtti. Bu durumda alerjisi olan bebeklere özel, alternatif yiyecekleri uzmanlardan öğrendik. 

alerji olan bebek

ALERJİSİ OLAN BEBEK NE YEMELİ?

Alerjiden korunmanın en önemli yolu 6 ay anne sütü olduğunu belirten uzmanlar, tamamlayıcı besinlere geçerken, ilk olarak bir çay kaşığı ile tattırılması gerektiğini belirtti. Alerjik reaksiyonlar beklenmeli ve ona göre devam edilmesi gerektiğini açıklandı. İkinci gün çay kaşığı değil tatlı kaşığı ile aynı besinin verilmesiyle ertesi biraz daha arttırılması gerektiğinin altı çizildi. Bu şekilde hem bebek yemek besinine alışırken, hem de alerjisinin var olup olmadığını anlaşılmaktadır.

Alerjiden korumanın tek çözümü, alerjisi olan besinleri yemek öğünlerinden çıkartmak ve yerine muadillerini koymak olacaktır. Bu konuda size rehberlik edecek haberimize devam etmenizi tavsiye ederiz.

alerji olan bebek

ALERJİK BEBEKLER İÇİN ALTERNATİF BESİNLER NELERDİR?

• İNEK SÜTÜ YERİNE GEÇEN ALTERNATİFLER •

BADEM SÜTÜ: Alerjisi olan bebeğinizin 1 yaşından sonra mama tariflerine koyabilirsiniz. Badem içeriği bakımından özellikle kalsiyum açısından oldukça zengin bir yiyecektir. Süttün yoksun kaldığınızda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

yulaf sütü

YULAF SÜTÜ: Alerjisi olan bebeğinize 7. aydan itibaren kullanabileceğiniz yulaf sütü, hem beta glukan içeriği hem de lif içeriği ile oldukça faydalı gıdalar arasında yerini almaktadır. 

hindistan cevizi sütü

HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ: Bağışıklık sistemine olan katkısıyla bilinen Hindistan cevizi sütü, kan basıncısını dengeleme özelliğiyle de sahiptir. İçeriğinde bulunan magnezyumla birlikte, kalp kaslarının en aktif ve sağlıklı olmasına katkı sağlayan besin grubunda yerini alır. Alerjisi olan bebeğinize inek sütü yerine Hindistan cevizi sütü 1 yaşından sonra kullanabilirsiniz.

• YUMURTA YERİNE GEÇEN ALTERNATİFLER • 

KETEN TOHUMU JELİ: Keten tohumu içerisindeki Omega 3 yağ asitleri sayesinde oldukça zengin bir besin kaynağıdır. 1 yemek kaşığı keten tohumunu öğütücü ile öğüttükten sonra 3 yemek kaşığı su ile 5 dakika bekletip jel haline getiriyoruz. Bu karışımı tariflerinizde 1 yumurta yerine gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

chia tohumu jeli

CHİA TOHUMU JELİ: İçeriğinde Omega-3, A,B,D ve E vitaminleri içeren ve demir magnezyum, iyot ve kükürt bakımından oldukça zengin olan chia tohumu jeli, bebeğinizin normalde yumurtadan alamayacağı besinleri kazanmasını sağlayacaktır. Lif kaynağı açısından da oldukça zengin olan chia tohumu, 1 yemek kaşığı chiayı öğütmeniz ve ardından 3 yemek kaşığı su ile 5 dakika bekletmeniz halinde jel kıvamı kazanır. 1 yumurta yerine gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

muz püresi

MUZ PÜRESİ:1/4 bardak muz püresini 1 yumurta yerine kullanabilirsiniz.

elma püresi

ELMA PÜRESİ: 1/4 bardak elma püresini 1 yumurta yerine kullanabilirsiniz.

avokado püresi

AVOKADO PÜRESİ: 1/4 avokadoyu püre haline getirip 1 yumurta yerine kullanabilirsiniz.

• BUĞDAY UNU YERİNE GEÇEN ALTERNATİFLER • 

PATATES:Tariflerinizde kullanmak amacıyla buğday nişastası için patates ve pirinç gibi besinlerden rahatlıkla kullanabilirsiniz.

patates püresi

KURUBAKLAGİLLER: Nohut, mercimek gibi kurubaklagillerle ekmeklerinizi kendiniz doğal olarak yapabilir, karışımlardan uzak tuttuğunuz bebeğinizi böylece koruyabilirsiniz.

kurubaklagiller
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.