Tahin susamdan elde edilen, genellikle kahvaltı sofralarını zenginleştiren ve bunun yanın şifa deposu bir besindir. Tahin, pekmezle karıştırıldığında doğal bir tatlı, ilaç niyetine içildiğinde ise şiddetli öksürüğün kısa sürede geçmesine yardımcı olur. Mide için de oldukça önemli bir görev üstlenen tahin, mide ağrısı ve yanması çekenlerin iyileşme süreçlerini hızlandırır. İşte tahinin mide için faydaları….
Mide ağrısı, yanması ve bulanması, halk arasında oldukça yaygın bir rahatsızlık olup mide şikayetlerinin geçmesi için içilen her ilaç mide ağrılarını geçirmek yerine mideye daha fazla dokunduğu görülür. Böylesi hassas bir nokta olan tedavi sürecinde bile kişilerin kısır döngüde kendini kaybettikleri mide hastalıkları için doğal ve yan etkisi oldukça az olan tedavi yöntemlerine başvurulması tavsiye edilir. Tahin, mide koruyucu olma özelliğine bir besin olduğundan özellikle aç karnına tüketilmesi, yemeklerden kaynaklı oluşabilecek mide ağrısına karşı etkili bir tedbir olabilir.
Tahin mide hastalıklarına anında iyi gelir.
Mideyi rahatlatır ve mide ağrılarını dindirir.
Ağır yemeklerin mideyi rahatsız etmemesine karşı sabah aç karnına 1 çorba kaşığı tüketilmesi önerilir.
Hazmı kolaylaştıran tahin, sindirim sisteminin de daha iyi çalışmasına yardımcı olur.
Tahin içerisinde bulunan yağlar, böbreklerin düzenli çalışmasına katkıda bulunur.
Tahin midenin düzenli çalışmasını sağlayan bir besindir.
Tahin özellikle reflü, ülser ve ve gastrit hastalığından muzdarip olan hastaların çok kullandığı bir besindir.
Yeme-içme hassasiyeti olan kişilerin sabah aç karnına bir kaşık tahin yemeleri gün içinde tüketilecek besinlere karşı önlem niteliği taşır. Özellikle gün içinde mide ağrısı yaşayanların midelerini rahatlatmaları için sabahları tahin tüketmeleri tavsiye edilir. Tahin aynı zamanda kemik ve kas yapısının gelişmesini desteklediği için çocukların sağlam bir iskelet yapısına sahip olması için bol bol tüketmeleri önerilir.