enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5465
EURO
36,0071
ALTIN
3.008,38
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Karbondioksit Emilimi Yapan Mekanik Ağaçlar Geliştirildi

İklim değişikliği, küresel ısınma ve ozon tabakasının delinmesi gibi birçok Dünya ve doğa probleminin sebebi biz insanlarız, kurtarıcısı ise yine …

Karbondioksit Emilimi Yapan Mekanik Ağaçlar Geliştirildi
24.01.2022
151
A+
A-

İklim değişikliği, küresel ısınma ve ozon tabakasının delinmesi gibi birçok Dünya ve doğa probleminin sebebi biz insanlarız, kurtarıcısı ise yine doğa. Daha spesifik olmak gerekirse ağaçlar. Ormanları. ve doğal kaynakları yok ederek dünyadaki karbondioksit dengesini bozuyoruz. Bilim insanları da organik ağaçlardan ümidi kesmiş gibi zira bilim insanlarının planı mekanik ağaçlar yapmak.

Karbondioksit emilimi üzerinde uzmanlaşan Arizona Eyalet Üniversitesi profesörü Klaus Lackner, yaptığı yeni bir röportajda tasarladığı mekanik ağaçlarının karbondioksit emilimi yapabileceğini ve iklim değişikliğinin etkilerinden insanları kurtarabileceğini belirtti.

Günde bin ton karbondioksit emilimi yapan çiftlikler kurulacak

Lackner, mekanik ağaçlarının çalışmasını şöyle anlatıyor: Bu mekanik ağaçlar, kimyasal reçineye bulanmış disklerden oluşan birer uzun dikey kolon ve çapları yaklaşık 1,5 metre. Disklerin arasında 5’er santimetre bulunuyor. Bu disklerin arasından hava geçtikçe diskler karbondioksiti emiyor ve 20 dakika sonra tamamen doluyorlar Diskler dolduktan sonra altta bulunan varillere düşüyor ve daha sonra su ve buharla karbondioksitin çıkartılması ve kapalı bir ortamda saklanması şeklinde işlem görüyorlar.

Temmuz 2021’de üniversite, Lackner’ın karbondioksit emilimi yapan mekanik ağaçlar üzerinde çalışması için 2,5 milyon dolar fon aldığını duyurdu. Lackner, günde 1.000 ton karbondioksit emebilecek üç çiftlik planlıyor ve bu çiftliklerden ilki bu yıl Nisan ayında hizmete açılacak.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.