enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

3 Boyutlu Yazıcılarla Böcek Gıdalar Üretildi!

3 boyutlu yazıcı teknolojileri, hayatımızın bir gerçeği haline geldi. Bugün mühendislik harikası prototiplerden gerçek evlere kadar hemen her şey …

3 Boyutlu Yazıcılarla Böcek Gıdalar Üretildi!
11.08.2022
143
A+
A-

3 boyutlu yazıcı teknolojileri, hayatımızın bir gerçeği haline geldi. Bugün mühendislik harikası prototiplerden gerçek evlere kadar hemen her şey 3 boyutlu yazıcılar aracılığıyla yapılabiliyorlar. Yapılan son çalışmalar ise gıda üretiminin de 3 boyutlu yazıcılar aracılığıyla yapılabileceğini ortaya koydu. Özellikle de böcek kaynaklı proteinli besinler için…

İnsanlık, yavaş yavaş başka bir boyuta doğru evriliyor. Uzmanlar, besin kıtlığına karşı böcek, alg ve bitkilerin kullanılabileceğini ifade ediyorlar. Ancak bu da bazı tartışmalara yol açıyor. Bazı kültürlerde böcek yemek kabul edilebilir olsa da örneğin Türkiye gibi dünyanın pek çok yerinde böcek yemek, pek de makul bir durum değil. İşte 3 boyutlu yazıcılar, bu tartışmalara son noktayı koyacak gibi görünüyor.

İşte “alternatif” protein kaynaklarının 3 boyutlu yazıcılarla basılmış halleri

Singapur Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grup bilim insanı, alternatif protein kaynaklarını daha yenilebilir bir hale getirmek için özel bir çalışma yaptılar. Yapılan çalışmalar kapsamında havuç tozu, “alternatif” protein kaynakları (cırcır böceği gibi) ve gıda yapıştırıcısı kullandılar. İşte yapılan çalışmalar sonucunda da yukarıda gördüğünüz besinler ortaya çıktı. 

Yaptıkları çalışmayla ilgili konuşan Prof. Yi Zhang, alternatif protein kaynaklarının gelecek yıllarda ana besin maddeleri arasında yer alabileceğini söylüyor. Bilim insanına göre yapılan çalışma, 3 boyutlu yazıcıların kolay gıda üretimi için kullanılabileceğini gözler önüne sermiş oldu. Profesör, görünüş açısından daha normal olan ve tatlandırılan protein kaynaklarının, daha fazla insan tarafından tercih edilebileceğini gözler önüne seriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.