enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus ordusu Kiev yakınlarından geri çekildi! Arkalarında büyük bir enkaz kaldı

Rusya ve Ukrayna arasında barışın tesis edilmesi için iki ülkenin heyetleri İstanbul’da buluşmuştu. Görüşmeler sonrası Rusya Savunma Bakanlığı …

Rus ordusu Kiev yakınlarından geri çekildi! Arkalarında büyük bir enkaz kaldı
02.04.2022
134
A+
A-

Rusya ve Ukrayna arasında barışın tesis edilmesi için iki ülkenin heyetleri İstanbul’da buluşmuştu. Görüşmeler sonrası Rusya Savunma Bakanlığı, iyi niyet göstergesi olarak Kiev ve Çernihiv’deki saldırıların azaltıldığı duyurmuştu. Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Aleksandr Fomin konu hakkında yaptığı açıklamalarda “Karşılıklı güveni arttırmak, daha fazla müzakere için gerekli koşulları oluşturmak ve anlaşmak için Kiev ve Çernihiv bölgesinde askeri operasyonların azaltılması kararı verildi” ifadelerine yer vermişti.

BÜYÜK YIKIM

Bu kapsamda Rus ordusu, Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarından yavaş yavaş geri çekilmeye başladı. Rus ordusu, geri çekildikçe arkada kalan enkaz da netleşti. Ricat eden Ruslardan geriyeyse onlarca yanmış tank kaldı.

UKRAYNA ORDUSU KONTROLÜ ELE GEÇİRDİ

Dev bir enkaza dönen tanklar ve askeri araçlar, bölgedeki çatışmaların ne kadar çetin geçtiğinin kanıtı oldu. Öte yandan Ukrayna ordusu, Rusların geri çekilmesinin ardından, bölgede kontrolü tekrar ele geçirdi.

İRPİN’DE KONTROL SAĞLANDI

Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’da, başkent Kiev’e en yakın sıcak çatışma alanlarından biri olan İrpin, basın mensupları tarafından görüntülendi. Savaşın başlangıcından bu yana en yoğun çatışmaların yaşandığı alanlardan biri olan İrpin bölgesinde Ukrayna askerleri kontrolü tekrar sağladı. İrpin’de ele geçirilen Rusya’ya ait bir tankın Ukrayna askerleri tarafından incelendiği görüldü.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.