enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5608
EURO
36,3267
ALTIN
2.912,80
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

170 Milyon Yıllık Devasa Bir Uçan Sürüngen Keşfedildi

Günümüzden milyonlarca yıl öncesinin dünyası halen yeni yapılan keşiflerle aydınlatılmaya devam ediyor. Fosillerin büyük bir rol üstlendiği bu …

170 Milyon Yıllık Devasa Bir Uçan Sürüngen Keşfedildi
23.02.2022
220
A+
A-

Günümüzden milyonlarca yıl öncesinin dünyası halen yeni yapılan keşiflerle aydınlatılmaya devam ediyor. Fosillerin büyük bir rol üstlendiği bu keşiflerden birisi de bugün gerçekleşti. Bilim insanları, türünün ilk örneği olacak devasa uçan Teruzor fosili keşfetti. Fosil, bu sınıf hakkında bilinen bazı gerçekleri de değiştirecek nitelikteydi.

Fosilin incelenmesiyle elde edilen bilgilere göre keşfedilen Teruzor sınıfındaki tür, ‘Dearc sgiathanach’ olarak adlandırıldı. Keşfedilen fosil, yaklaşık 2,5 metre aşkın kanat açıklığıyla döneminin en büyük uçan canlısı unvanına sahip oldu. Üstelik bu fosil, bu türün yetişkin bir bireyi de değildi. Fosil, türün genç bir üyesine aitti. Bu da türün aslında çok daha büyük kanat açıklığına sahip olabileceğine işaret etti.

Fosil, tahminlerin yanlış olduğunu gösterdi:

Günümüzün bilinen en büyük uçan hayvan türüne ev sahipliği yapan Teruzor sınıfının yeni üyesi, tahminlere göre 170 milyon yıl önce varlığını sürdürdü. Bu da Teruzor sınıfının uçmaya başladığı tahmin edilen dönemin aslında çok daha geçmişte olduğunun anlaşılmasını sağladı. Canlı, tahminleri 25 milyon yıl öncesine geri çekti.

Fosil, 170 milyon yıllık süreye rağmen çok iyi korunmuş durumda günümüze kadar ulaştı. %70’i korunmuş durumda bulunan fosilde ne yazık ki hayvanın büyüklüğünün ölçülmesini sağlayacak önemli kemik parçaları bulunamadı. Bilim insanları, fosilden döneme ilişkin daha fazla ayrıntılı bilgi alacaklarını düşünüyorlar.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.