enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5904
EURO
36,3491
ALTIN
2.977,92
BIST
9.714,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
15°C

2024 yılında yapay zeka siber güvenlik sektörünü nasıl etkileyecek ?

Yapay zekanın siber güvenlik alanında değişimlere yol açmasıyla sektör profesyonelleri çeşitli risk değerlendirmelerine başladı. İşletmelerin yapay zeka aracılığıya tehditlere karşı etkin bir koruma sağlaması beklenirken aynı teknolojinin siber saldırıları artıracağı öngörülüyor.

2024 yılında yapay zeka siber güvenlik sektörünü nasıl etkileyecek ?
03.01.2024
1
A+
A-

Yapay zekanın siber güvenlik alanında değişimlere yol açmasıyla sektör profesyonelleri çeşitli risk değerlendirmelerine başladı. İşletmelerin yapay zeka aracılığıya tehditlere karşı etkin bir koruma sağlaması beklenirken aynı teknolojinin siber saldırıları artıracağı öngörülüyor. Küresel Güvenlik Araştırma Raporu’na göre kuruluşların %29’u, yapay zekanın gelecek 12 ay içinde siber güvenlik sektörünün en büyük tehditlerinden biri olacağını düşünüyor.  Bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan Watchguard, 2024 yılına hakim olması beklenen 3 yapay zeka trendini inceliyor.
Günümüzde birçok alanda devrim yaratma potansiyeline sahip yapay zeka, siber güvenlik sektöründe de en kritik değişkenlerden biri haline geldi. Bu sebeple sektör profesyonelleri, yapay zeka teknolojisinin siber güvenlik çerçevesindeki fırsatları ve riskleri değerlendirmeye yöneldi. Yapay zekanın, işletmeleri tehditlere karşı koruma sağlama ihtimalinin yanı sıra siber saldırılarda artışa neden olacağı tahmin ediliyor. Bu noktada kurumların ve siber güvenlik uzmanlarının, yapay zekadan beklentilerini ve bu teknolojiyi kullanma amaçlarını düzenli olarak gözden geçirmesi önem teşkil ediyor. Küresel Güvenlik Araştırma Raporu’na göre kuruluşların %29’u, yapay zekanın 2024’te siber güvenlik sektörünün en önemli tehditlerinden biri olacağını tahmin ediyor. Bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan Watchguard, 2024 yılına hakim olacak 3 yapay zeka trendini sıralıyor.

 1. Vishing artışı: Telefon görüşmesi yoluyla gerçekleştirilen bir saldırı türü olan vishing şu anda sınırlı oranda tercih edilse de önümüzdeki yıl kullanım oranının artması bekleniyor. İkna edici deepfake ses ve mağdurları kandırma noktasında insan müdahalesine ihtiyaç duymayan büyük dil modellerinin (LLM’ler) kombinasyonuyla vishing saldırılarının hacminin 2024’te artması öngörülüyor.

2. Yapay zeka destekli araçların yükselişi: Önümüzdeki yıl, siber suçlular tarafından yapay zeka destekli araçların kullanımının ve satın alınmasının artması bekleniyor. Bu araçların karanlık ağda en çok satan araçlar haline gelmesi beklenirken siber suçluların ise önümüzdeki aylarda saldırılarını iyileştirmek için yapay zekayı kullanma olasılıklarının yüksek olacağı tahmin ediliyor.

3. MSP’lerin yapay zeka kullanımı: Yapay zekanın 2024 yılında özellikle MSP’ler için oldukça önemli bir araç olacağı tahmin ediliyor. Bu noktada Watchguard, MSP’lerin iş modellerini optimize etmek için yapay zeka ve makine öğrenimi yoluyla güçlü otomasyona sahip bütünleşik platformlara yönelmesini bekliyor. MSP’ler, hizmet tekliflerinde yapay zekayı uygulayarak iş kapasitelerini ikiye katlayabilir ve siber güvenlik hizmetlerine yönelik artan talebi karşılayabilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.