2024-TUS 2. Dönem Sınavında Şüphe ! Hekim Birliği Genel Başkanı Yakup Gökhan Doğramacı, TUS 2. Dönem sınavı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
2024-TUS 2. Dönem Sınavında Şüphe ! Hekim Birliği Genel Başkanı Yakup Gökhan Doğramacı, TUS 2. Dönem sınavı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
ÖSYM Puan Kesintisini Nasıl Yapıyor?
ÖSYM’nin puan kesintilerini adayların beyanlarına dayandırdığı ve farklı oranlarda kesinti uygulandığına dair ciddi şüpheler var 1. Puan Kesintisinin Beyana Göre Yapılması: 2024-TUS 1. Dönem ek yerleştirmesine başvurmuş adaylar, sınav başvurusu sırasında yerleştikleri kesin olmadığından “Uzmanlık Öğrencisi Değilim” seçeneğini seçmiştir. Ancak yerleştirildiklerinde “Bir Uzmanlık Alanına Yerleştirildiğim Halde Eğitime Başlamadım” koşuluna tabi olmaları gerekir. Yönetmelik gereği bu adaylardan %5 puan kesintisi yapılması gerekirken, bazı adayların sınav sonuç belgelerinde bu kesintinin yapılmadığı görülmektedir. Bu durumda sorulması gereken sorular şunlardır: ÖSYM, puan kesintisini yalnızca adayın beyanına göre mi yapmaktadır Eğer evet ise, bugüne kadar hatalı beyanla kesinti yapılmadan sınava girip bir eğitim programına yerleşmiş kaç aday vardır? Hatalı beyanlar tespit ediliyor mu? Hata ve suistimallere karşı sistemde açık mı var? 2. Farklı Oranlarda Puan Kesintisi Yapılması: Yönetmelik değişikliği ile puan kesintisi %2’den %5’e çıkarılmıştır (itirazımızı yaptık) @hekim_birligi
Bazı Adaylardan Yüzde 2, Bazı Adaylardan Yüzde 5 Kesinti mi Yapıldı ?
“Ancak bazı adaylardan %2, bazılarından %5 oranında puan kesildiğine dair belgeler sosyal medyada paylaşılmaktadır. Bu durumda: ÖSYM, bazı adaylardan %2, bazı adaylardan %5 puan kesintisi mi yapmıştır Eğer evet ise, neye dayanarak böyle bir uygulama yapmıştır? Tüm bu şüphelerin giderilmesi için, 2024-TUS 2. Dönem sonuçlarının yönetmeliklere uygun olarak yeniden değerlendirilmesi ve objektif olarak açıklanması gerekmektedir. Bu konuyla ilgili, ÖSYM’nin acilen bir açıklama yapması ve şeffaf bir inceleme süreci yürütmesi, adayların mağduriyet yaşamaması adına kritik önemdedir” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)