enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1731
EURO
38,2672
ALTIN
2.912,30
BIST
9.675,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C

10 Şirketten 9’u, Uzaktan Çalışmaya Olumlu Bakıyor

COVID-19 ile birlikte tüm dünyada zorunlu olarak uzaktan çalışma sistemine geçilmesi, şirketlerin de bu sistemin avantajlarını fark etmesini …

10 Şirketten 9’u, Uzaktan Çalışmaya Olumlu Bakıyor
06.05.2022
149
A+
A-

COVID-19 ile birlikte tüm dünyada zorunlu olarak uzaktan çalışma sistemine geçilmesi, şirketlerin de bu sistemin avantajlarını fark etmesini sapladı. Peki, COVID-19 önlemlerinin kaldırılması ve normal yaşama dönüşümüzle şirketler, uzaktan çalışma sistemine nasıl bakıyor? İşte bu sorunun cevabı, yeni bir araştırmayla verildi.

KPMG tarafından 530’dan fazla şirketin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Uzaktan Çalışmada Güncel Trendler’ başlıklı araştırma, şirketlerin esnek çalışma ve uzaktan çalışmayı nasıl ele aldığını ortaya koydu. Araştırma, şirketlerin %89’unun uzaktan çalışma politikasını şu anda uyguladığını veya uygulamayı planladığını gösterdi. Şirketlerin %52’sinin uzaktan çalışmayı düşündüğünü, %37’sinin halihazırda uyguladığını ve %5’inin uzaktan çalışmayı düşünmediği aktarıldı.

En fazla uzaktan çalışmaya yatkın sektörler telekomünikasyon ve teknoloji:

Araştırma, uzaktan çalışmaya en olumlu bakılan sektörlere de işaret etti. Buna göre telekomünikasyon ve teknoloji sektörü, %64’lük oran ile uzaktan çalışma modelini uygulayanlarda başı çekiyor. Bu iki sektörde uzaktan çalışmayı değerlendirme aşamasında olanların oranıysa %27 seviyesinde.

Ayrıca yiyecek, içecek, perakende ve tüketici sektörlerindeki katılımcıların %90’ı da uzaktan çalışma politikası planladıklarını belirtti. Özellikle imalat şirketinde bazı şirketlerin sanal gerçeklik gözlükleri ile uzaktan makine bakımı yapılması gibi yeni teknolojiler kullanarak işgücünün uzaktan çalışabileceğini ifade ettiği aktarıldı. Araştırmadan çıkan diğer sonuçlar şu şekildeydi:

  • Şirketlerin %25’i çalışanların talebiyle uzaktan çalışmaya geçti.
  • Şirketlerin %18’i uzaktan çalışmanın gerekli olduğunu söyledi.
  • Şirketlerin %12’si uzaktan çalışmanın yetenek eksikliğini gidermeye yardımcı olduğunu belirtti.
  • Şirketlerin %42’si, ülke sınırları içinde uzaktan çalışmaya odaklanıyor.
  • %22’si 90 günden daha az bir süre için kısa süreli uzaktan çalışma,
  • %8’i 90 günden daha fazla bir süre için kısa süreli uzaktan çalışma yöntemini düşünüyor.
  • Şirketlerin sadece %9’u ülke dışından bu yöntemle işe alım yapmayı değerlendirdiğini söyledi.
  • Uzaktan çalışmayı uygulamak isteyen şirketler için en büyük zorluk,
    • %88’lik oranla vergi ve yasal uyumluluk,
    • %21 ile verim süreçler oluşturmak,
    • %18 ile çalışan takibi ve teknoloji,
    • %10’u ile iletişim.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.