enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5043
EURO
36,1765
ALTIN
2.977,96
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
9°C

Yavuz Altun’dan ‘Katlamalı Büyüme Stratejisi’ kitabı

Happy Center Marketleri CEO’su Yavuz Altun, birçok ülkede yaptığı sunumları kitaplaştırdı. Kitap, sadece büyümeye odaklanmanın şirketleri yok oluşa götürdüğünü değişimin ise büyümeyi katlamalı olarak getirdiğini anlatıyor

Yavuz Altun’dan ‘Katlamalı  Büyüme Stratejisi’ kitabı
02.01.2023
732
A+
A-

İngiltere, ABD ve Meksika gibi dünyanın farklı ülkelerinde birçok seminere katılan ve buralarda sunum yapan Happy Center Marketleri CEO’su Yavuz Altun, bu sunumları “Katlamalı Büyüme Stratejisi” adı altında kitaplaştırdı. Değişime cevap vermeye odaklanan stratejiyi “Katlamalı Büyüme Stratejisi” olarak kavramlaştırmaya çalışan Altun, insanların işlerinde ya da şirketlerin gelecek stratejilerinde değişime değil büyümeye odaklandıklarını dikkat çekerek “değişim mi, büyümek mi” sorusuna dünyanın birçok ülkesindeki örneklerle cevap arıyor. Peta Yayıncılık’tan çıkan kitap, gerek bireyler ve gerekse kurumlar için kapıların teker teker açılmasına fayda sağlamayı hedefliyor.

İki yıl önce Exponential Growth Strategy ismiyle İngilizce olarak yayınlanan kitabın önsözünü New York Times Çok Satanlar Yazarı Raymond Aaron yazdı. Kitapta değişim yerine büyümeye odaklananların zaman içerisinde nasıl yok olup gittiklerine vurgu yapan yazar, “Değişime değil de büyümeye cevap vermeye kalktığınızda o endüstriyi siz keşfetmiş olsanız bile sonunuz Nokia, İsviçre saat endüstrisi, Kodak, Blockbuster, Sears gibi olacak ve oyundan çekilmek zorunda kalacaksınız” diyerek değişimin önemine dikkat çekiyor.

Yazar değişimin uzun soluklu ve sabır isteyen, büyümenin ise kısa vadeli ancak zor bir süreç olduğuna dikkat çekerek, “Genelde hemen sonuç almak için büyüme tercih ediliyor. Değişimi kabul etmek başlangıçta zordur. Ama uzun süreçte sistemi anlamak ve yönetebilmek için en güçlü stratejik araçtır. Bu süreç tıpkı bir bambu ağacının yetişme süreci gibidir. Sabırla dikildikten sonra beş yıl boyunca hiç büyüme olmamasına rağmen ağaç bir anda filizlenmeye başlar ve çok hızlı şekilde otuz metreye kadar büyür. Aynen Apple, Google ve Japon saat endüstrisi gibi…” diyor.

Kutunun ne içindesiniz ne de dışında

Kitapta, “Soru şu: Büyümeye mi yoksa değişime mi cevap vermeliyiz? Büyümek için büyümek kanserli bir hücrenin ideolojisidir. Elbette buradaki sır, değişimdir; coşkuyla istekle ve her kademesinde emekle gelen değişim…

Herkes topa bakarken siz sahaya yani o alana odaklanmalısınız. Herkes topa odaklanmışken siz topun gideceği yere odaklanmalısınız. Görünmeyene odaklanmak değişimin olmazsa olmaz ilk şartıdır…

Olay kutunun içinde düşünmek, kutunun dışında düşünmek veya hiç kutu olmadığını düşünmek değildir. Eğer hiçbir şeyiniz olmadığını düşünürseniz sizi sınırlayan tüm etkenlerden kurtulup değişime ve yeniliğe başlayabilirsiniz” deniyor.

Önümüzdeki ay ikinci baskıyı yapmaya hazırlanan Katlamalı Büyüme Stratejisi kitabı, bütün kitapçılarda satışa sunuluyor. Kitapta bir yandan “Eğer başkalarının bilmediği bir şeyi bilirseniz büyük bir avantaja sahip olursunuz” denilerek Francis Bacon’un “Bilgi gücün kaynağıdır” sözüne atıfta bulunurken, bir yandan sıfır beklentinin gücün bir başka kaynağı olduğuna dikkat çekiliyor. Sorumluluk almaktan, sosyalleşmeye, stres ve dengeyi anlamaktan başkalarının sorunlarına çözmeye kadar birçok konuya değinen kitap, değişerek gelişmek isteyenler için bir yol haritası işlevi görüyor.

Girişimcileri de destekliyor

Endüstri mühendisi olan Yavuz Altun, Happy Center Marketleri CEO’luğu görevini üstleniyor. Harvard Business School’da Executive MBA, Bilgi Üniversitesi’nde pazarlama yüksek lisansı ve Thames Valley Üniversitesi’nde MBA yapan Altun, halen İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde işletme üzerine doktora yapıyor. İstanbul Ticaret Odası 1 No’lu Perakende Komitesi Başkanı ve İTO Meclis Üyesi olan Altun, aynı zamanda İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) ile TOBB Kıbrıs Türkiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi.

Aynı zamanda Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Yönetim Kurulu Üyesi olan Altun, çeşitli girişimlere de destek veriyor. Altun, perakende ve teknoloji şirketlerine iş stratejilerini tanımlama ve küresel dönüşüme liderlik etmekle ilgili de mentorluk yapıyor.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.