enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5666
EURO
36,2511
ALTIN
2.973,01
BIST
9.640,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
14°C

Uğur böceği kolonilerinden görsel şölen

Kahramanmaraş Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği Başkanı (KAFSAD) ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Doğa …

Uğur böceği kolonilerinden görsel şölen
04.07.2022
102
A+
A-

Kahramanmaraş Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği Başkanı (KAFSAD) ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Doğa Turizmi” etkinliğine yaklaşık 10 ilden 80 fotoğrafçı ve onlarca doğa tutkunu katıldı. Uludaz Tepesi’nin zirvesinin altına kamp kuran doğa severler, 2 bin 260 metre yüksekliğindeki Çimen Dağı’nın Uludaz Tepesi’nde koloniler halindeki uğur böceklerini görüntülemek için sabahın ilk ışıklarında zirveye tırmandı.

Zirveyi adeta kırmızıya boyayan uğur böceklerini görmek için ülkenin çeşitli yerlerinden gelen doğa tutkunları, her yıl temmuz ayındaki bu şöleni fotoğraflıyor. Uludaz Tepesi’nin yaklaşık 10 hektarı, uğur böcekleriyle kaplı. Bu alan, doğa turizmi yönünden kente önemli kaynak oluşturuyor. Bölgede ergenleşen uğur böcekleri, haziranda çevreye dağılıyor ve buğday, pamuk, mısır gibi bitkilere zarar veren yaprak biti denilen küçük canlıları yiyerek ekolojik dengeye katkı sunuyor. Biyolojik mücadelede etkin rol oynadığı için zirai ilaç kullanımı azalıyor. Uğur böceğinin günde yaklaşık 100 zararlı böcek yediği tahmin ediliyor.

İl dışından bu etkinliğe katılan fotoğraf sanatçıları, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.