enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5130
EURO
36,4631
ALTIN
2.955,44
BIST
9.112,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

TUS Kontenjanları Hızla Yayımlanmalı!

TUS Kontenjanları Hızla Yayımlanmalı!

TUS Kontenjanları Hızla Yayımlanmalı!
17.10.2024
5
A+
A-

TUS Kontenjanlarının yayımlanmasını talep eden Türk Tabipler Birliği bu konuda bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2024 yılı 2. Dönem TUS kontenjanlarını gösterir tablonun, toplam sayıda önceki döneme göre yaklaşık %20 oranında azaltılarak hazırlandığı, azalma oranının tüm branşlarda aynı olmadığı, branşlara göre daha az/daha fazla olacak şekilde değişiklik gösterdiği öğrenilmekle birlikte henüz kesin bir tablo haline gelmemiştir.

Bilindiği gibi tıpta uzmanlık eğitimi, bir hekimin tıbbın bir alanında özel bilgi edinmesi, beceri ve tutum kazanmasını sağlayan lisansüstü eğitimdir. Tıpta uzmanlık eğitiminin ana hedefi, toplum sağlığını en yüksek düzeyde tutacak olan, belli standartlara sahip, nitelikli, yetkin “iyi hekim” yetiştirmektir. Dolayısıyla uzmanlık öğrencisi sayısı eğitim kurumlarındaki yatak sayısı, günlük acil ve poliklinik sayısı gibi unsurlar ile birlikte teorik ve klinik/uygulamalı eğitim olanakları, eğitici sayıları, eğitim ve öğretimi nitelikli bir biçimde sürdürmeyi sağlayacak kurumsal altyapı olanakları ile orantılı şekilde ve mutlaka eğitimin niteliğinden taviz verilmeden belirlenmelidir. Kuşkusuz bu belirleme, toplum ve ülkenin ihtiyacı gözetilerek, istihdam gereksinimlerinin yanı sıra istihdam koşulları da dikkate alınarak insan kaynaklarının planlanmasından ve geliştirilmesinden sorumlu paydaşlar ve eğitim kurumlarına danışılarak insan gücü planlaması ile birlikte yapılmalı; şeffaf ve düzenli bir şekilde duyurulmalıdır.

Bu çerçevede eğitim kurumlarının üst kurumlar aracılığı ile Sağlık Bakanlığı’na bildirdikleri ve bu sınav dönemi için açılmasını istedikleri uzmanlık öğrencisi kontenjanlarının belirlenmesinde, tüm öznelerin sürece katılımı sağlanmalı ve Tıpta Uzmanlık Kurulu’nun görüşü de alınmalıdır.

Bu yöntemle kontenjanların, adayların mağduriyetine yol açmayacak şekilde hızla belirlenerek yayımlanmasını bekliyoruz.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.