enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Türkiye’den 384 bin KM’lik hedef! Abdullah Ağar açıkladı: Kaptırılan pastaları geri alacağız

Türkiye’nin uzay projeleri ve ay hedefi hakkında açıklamalarda bulunan güvenlik uzmanı Ağar, ‘Bu bir ispat projesidir. Uzayı parsellemeye başladıkları dönemde kapılan pastaları onlardan bir şekilde geri almak için uzaya çıkmamız gerekiyor” dedi.

Türkiye’den 384 bin KM’lik hedef! Abdullah Ağar açıkladı: Kaptırılan pastaları geri alacağız
19.12.2022
903
A+
A-

Türkiye’nin son yıllarda geliştirdiği savunma teknolojileri adım adım uzaya yükseliyor. Yerli motordan, kritik çipler, komponentler ve yazılımlar artık yerli olarak üretiliyor.

Savunma teknolojilerinde yakalanan ivmeyle Türkiye uzayı kendine yeni hedef olarak belirledi. Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulması ve ay görevinin duyurulması sonra çalışmalar sürerken, Selçuk Bayraktar da uzay projeleriyle ilgili müjde vererek, “Havacılıkta akamete uğratılmış serüvenimizin yeniden doğuşunu gerçekleştirdikten sonra biz artık gözümüzü atmosferin de ötesinde uzaya dikmiş durumdayız. Uzayla alakalı girişimimizi kurduk. İnşallah 5-10-15 sene içinde ülkemizin bu serüvenine ciddi katkılarımız olmasını hedefliyoruz. Bu anlamda Kızılelma bir başlangıç olsa da KIZILELMA’dan sonra uzayla alakalı projelerimiz var.” açıklamasında bulundu.

“BU BİR İSPAT MESELESİ”

Türkiye’nin uzay çalışmalarını yorumlayan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, “Türkiye neden uzaya çıkmak istiyor? Bu bir ispattır. Bu motorlardan da anlaşılacağı gibi, özellikle hibrit yakıt teknolojileri… Bunda çok iyi bir yere geldik. Biraz bunu göstermemiz lazım. Uzaya çıkmak en çok bunun için gerekli.

“UZAYI PARSELLEMEYE BAŞLADILAR”

Orada elbette bilimsel çalışmalar yapılacak ama uzayı parsellemeye çalışıyorlar. Jeopolitik kavga uzaya taşındı. Bunlarla ilgili Türkiye’nin bir yer edinmesi gerekiyor, çünkü Türkiye bir umut. Kapılan pastaları onlardan bir şekilde geri almak ve yeni parça koparılmasını engellemek için; gelecek yüzyıllar adına bunun uzayda yapılması gerekiyor. Uzayın bu şekilde onlar tarafından parselizasyonunu engellenmesi gerekiyor. Bundan dolayı uzayda yer almamız gerekiyor, bu teknolojilerin diğer alanları etkilemesi… Eğer bugün siz bir füze motoru ya da uçak motoru yapabiliyorsanız bunun sizin biliminize sağlayacağı muazzam bir bir katkı var” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.