enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5224
EURO
36,1690
ALTIN
2.965,59
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
9°C

‘Türkiye, Rusya’nın Karabağ ihtilafında kilit arabulucu rolünü sürdürmesine ilgi duyuyor’

Rusya Bilimler Akademisi’ne bağlı Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Araştırma Enstitüsü (IMEMO) Sovyet Sonrası Araştırmalar Merkezi …

‘Türkiye, Rusya’nın Karabağ ihtilafında kilit arabulucu rolünü sürdürmesine ilgi duyuyor’
02.11.2022
77
A+
A-

Rusya Bilimler Akademisi’ne bağlı Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Araştırma Enstitüsü (IMEMO) Sovyet Sonrası Araştırmalar Merkezi uzmanı Stanislav Pritçin, Sputnik’e açıklamasında, şu değerlendirmede bulundu:

“Soçi’deki üçlü görüşme birçok açıdan etkiliydi. Ermenistan ve Azerbaycan, bu görüşme sırasında, Rusya’nın çabalarını sürdürmesine büyük ilgi sergiledi. Halihazırda Batılı rakiplerimiz mümkün olduğunca battaniyeyi üzerlerine çekmeye ve Kafkasya’da bölgesel barışa ilişkin üçlü format kapsamında yapılan tüm çalışmaları ve elde edilen tüm ilerlemeleri kendi himayelerinde ve platformlarında tamamlamaya çalıştıkları biliniyor. Ancak dünkü görüşme, Rusya’nın Karabağ sorununda kilit arabulucu rolünü sürdürdüğünü tüm dünyaya gösterdi.”

“Türkiye, Kafkasya’da istikrar ve refaha ilgi duyuyor” diye kaydeden Pritçin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ankara, Batı’nın, platformunda imzalamakta ısrar ettiği barış anlaşmasının, birçok ayrıntı nedeniyle tam kapsamlı bir çözüm olmadığını anlıyor. Türkiye, Rusya ile ortak izleme merkezinde yer alıyor ve Rus barış gücü birliğinin bölgedeki güvenlik ve istikrara olan katkısının gayet iyi farkında. Bu birliğin orada kalmasına olan ihtiyaç tamamen ortada.”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.