enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
35,5636
EURO
36,5406
ALTIN
3.094,50
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
11°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Çok Bulutlu
12°C

Türk Tekstil Makineleri sektöründe hedef büyük

2024 yılında ihracatını yüzde 20 artırarak 1 milyar dolara yaklaşan Türk tekstil makineleri sektörü, global pazarda daha güçlü bir konuma ulaşma hedefiyle ilerliyor.

Türk Tekstil Makineleri sektöründe hedef büyük
17.01.2025
0
A+
A-

ANKARA (İGFA) – Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği (TEMSAD), Türk tekstil makineleri sektörünü dünya çapında temsil eden lider kuruluş olarak dikkat çekti. 1998 yılında kurulan TEMSAD, 189 üyesiyle Türk tekstil makine sanayisinin yüzde 90’ını kapsıyor ve sektörün sürdürülebilir büyümesine yön veriyor.

TEMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Nalbant, sektörün başarısını şöyle özetledi:

“Türk tekstil makineleri sektörü, 2024 yılında ulaştığı 1 milyar dolara yaklaşan ihracat hacmiyle gücünü bir kez daha kanıtladı. 2025 hedefimiz, bu başarıyı daha da ileriye taşıyarak küresel pazarda Türk teknolojisinin inovatif ve rekabetçi gücünü artırmaktır. Ar-Ge ve tasarım yatırımlarımız, sürdürülebilirlik odaklı teknolojilerimiz ve uluslararası iş birliklerimizle bu hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz.”

2025 HEDEFİ: DAHA FAZLA İHRACAT, DAHA FAZLA YENİLİK

Türk tekstil makineleri sektörü, global pazar çeşitliliğini artırarak ve yeni teknolojiler geliştirerek ihracatta sürdürülebilir bir büyüme hedeflediklerini kaydeden Başkan Nalbant, özellikle Avrupa, Güney Amerika, Rusya ve Orta Doğu pazarlarında güçlü bir varlık sergileyen sektörün 2025 yılında ihracat hacmini 1,2 milyar dolara çıkarmayı planladığını söyledi. Nalbant, sektörün yüzde 70’ini oluşturan boyama, yıkama, kurutma ve apreleme makineleri, Türkiye’nin ihracat başarısının temel taşı olurken, yapay zeka destekli kalite kontrol sistemleri ve geri dönüşüm makineleri gibi yenilikçi çözümlerle dünya pazarındaki rekabet gücünü arttırdığını kaydetti.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.