enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6014
EURO
36,2628
ALTIN
2.932,71
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Türk Doktorların Yurt Dışına Beyin Göçü Dünya Basınında

Ülkemizde dönemin en büyük sorunlarından birisi olan beyin göçü, ne yazık ki kötüleşen ekonomik koşullar ve uzun süredir karşılık bulmayan bazı …

Türk Doktorların Yurt Dışına Beyin Göçü Dünya Basınında
07.02.2022
190
A+
A-

Ülkemizde dönemin en büyük sorunlarından birisi olan beyin göçü, ne yazık ki kötüleşen ekonomik koşullar ve uzun süredir karşılık bulmayan bazı talepler nedeniyle giderek artmaya devam ediyor. Nitelikli eleman gücünün azalmasına yol açan beyin göçünün en yoğun görüldüğü sektörlerden biriyse sağlık sektörü.

Ülkemizde sağlık personeline yönelik uygulanan hasta şiddeti, personelin çalışma koşulları ve iş yükü, emeğinin karşılığını almadığını düşünmesi ve günümüz ekonomisi, özellikle Türk sağlık personelinin yurt dışına göç etmesine neden oluyor. Bu durum, son günlerde dünya çapında en büyük basın kuruluşları tarafından da konu alındı. Peki yabancı medya, bu durumu nasıl yayımladı?

The New York Times: Hızla yükselen enflasyonun son kaybı: Türkiye’nin doktorları ayrılıyor

Carlotta Gall tarafından kaleme alınan yazı, Türkiye’de doktorluk mesleğine yönelik saygının kaybı, ekonomik gidişat ve doktorlara yönelik yapılan şiddetten bahsediyor. Yazıda son 10 yılda 4.000, yalnızca son 1 yılda ise 1.400’den fazla doktorun ülkeden ayrıldığı belirtiliyor. Yazı, 7 Şubat tarihinde yayımlandı.

Xinhua: Hasta şiddeti, düşük ücret, uzun çalışma saatleri, Türkiye’nin sağlık çalışanlarını yıldırıyor

Çin’in resmi haber ajansı Xinhua tarafından kaleme alınan bu yazı, doktorların uzun zamandır şikâyetçi olduğu sorunlara dikkat çekiyor. Yazı, 12 Ocak tarihinde yayımlandı.

Middle East Eye: Türk doktorlar, COVID ve parasal sorunları ısırdığı için giderek artan bir şekilde yurtdışında görev arıyor

Middle East Eye’ın kaleme aldığı bu yazı da başlığından anlaşılabileceği gibi aynı sorunlara vurgu yapıyor. Yazı, 27 Aralık 2021’de yayımlandı.

Daha önce Türkiye’den yurt dışına göçen gençlerle görüşmüş, sorunlarını onların ağzından dile getirmiştik:

Ayrıca Türkiye’ye beyin göçü yapan İranlı genç mühendislerle de konuşmuştuk:

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.