enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2403
EURO
37,6098
ALTIN
2.910,25
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
26°C
İstanbul
26°C
Açık
Salı Çok Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C

Teknopark İstanbul Patentli Firma Sayısı ile yine Türkiye Birincisi

İki yıl üst üste birincilik alan Teknopark İstanbul’daki patentli start-up firma sayısı 68’e yükseldi. Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları alanına …

Teknopark İstanbul Patentli Firma Sayısı ile yine Türkiye Birincisi
13.05.2022
115
A+
A-

İki yıl üst üste birincilik alan Teknopark İstanbul’daki patentli start-up firma sayısı 68’e yükseldi. Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları alanına verilen önemin altını çizen Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, “Teknodestek programı ile firmalarımıza Fikri Sınai Mülkiyet Hakları konusunda hibe desteği sağlıyor, her yıl destek kapsamımızı genişleterek çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Patentpreneurs yani patentli start-up’lara sahip teknoparklar arasında, Teknopark İstanbul, önceki yıl olduğu gibi 2021’de de birinci oldu. Patent Effect’in yayınladığı 2021 Yılı Patent Performansları Raporu’nda yer alan listeye göre; Türkiye’de kurulan 898 patentli start up kuruluşunun 697 girişimi yani %77 si teknoparklarda kuruldu. Buna göre; Teknopark İstanbul, 68 patentli start up girişime ev sahipliği yaparak birinci oldu. Teknopark İstanbul, 52 patentli start up firma ile 2020’de de Türkiye genelinde en çok patentli girişime ev sahipliği yapan teknopark olmuştu.

“GİRİŞİMCİLERİMİZİN POTANSİYELİNE İNANIYORUZ.”

Teknoparkların 2019 yılı patent performansını değerlendiren Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, “Teknopark İstanbul Teknoloji Transfer Ofisi, Fikri ve Sınai Mülkiyet Haklar Geliştirme Birimi henüz 3 yaşında. Teknoparkımız, diğer teknoparklara göre yeni kurulmuş olmasına rağmen, çok kısa sürede 2 yıl üst üste birincilik aldı. Bu başarımızın arka planında konuya olan inancımız ve bu doğrultuda yapılan yoğun çalışmalar bulunuyor. Girişimcilerimizin potansiyeline inanıyoruz ve onları desteklemeye devam edeceğiz. ‘Teknodestek’ adı altında firmalarımıza Fikri Sınai Mülkiyet Hakları konusunda hibe desteği sağlayarak yüklerini biraz da olsa hafifletmeye de çaba sarf ediyoruz” dedi.

“BAŞARININ TEMELİNDE TEKNODESTEK PROGRAMI VAR.”

Genel Müdür Bilal Topçu, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları alanına stratejik yaklaşarak girişimcilere eğitimler verdiklerini, bu başarının temelinde Teknodestek programı olduğunu söylerken, bu program ile birlikte, fikri ve sınai mülkiyetlerin korunması ve ticarileşmede bir aracı olarak kullanılması için yoğun olarak çalıştıklarını belirtti.

Bu kapsamda firmaların kıymetli AR-GE çıktılarının korunmasını sağlayan, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım tescili gibi başvuru ücretleri, bunların devam sürecinde yapılan inceleme ve araştırma ücretleri ve uluslararası patent başvuru ücretleri Teknopark İstanbul tarafından desteklenmeye devam edeceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.