Plastik sanat etkinliklerinde çocuklar farklı teknik ve uygulamalarla yaratıcılıklarını geliştirerek sanatsal ürünler ortaya çıkarıyor.
Türkiye genelinde 27 ildeki 75 noktasında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’in yaz etkinlikleri başladı. İlköğretim çağındaki tüm çocuklara açık ve ücretsiz olan etkinliklerle, zamanı etkin kullanma, grup çalışması, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi yaşam becerilerinin gelişmesine katkı sağlanırken, aynı zamanda çeşitli temalar aracılığıyla farklı kültürleri tanımaları, çevre bilinci kazanmaları, haklarını öğrenmeleri ve okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri hedefleniyor.
“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla nesillerin çağdaş ve evrensel değerler ile Cumhuriyet’in temel ilkelerine bağlı yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sunan TEGV’in, tüm etkinlik noktalarında yaz dönemi etkinlikleri 24.06.2024 tarihi itibariyle başladı. Çocuklar, birbirinden eğlenceli ve öğretici etkinliklere ücretsiz olarak katılabilecekler. TEGV, bu yaz tatilini dolu dolu geçirmek ve yeni arkadaşlarla tanışmak isteyen tüm çocukları etkinlik noktalarına davet ediyor. Etkinliklerle ilgili daha fazla bilgi edinmek için TEGV’in web sitesi tegv.org ziyaret edilebilir.
Etkinlikler yedi alandan oluşuyor
Kısa süreli yaz etkinlikleri, sanat, spor, beslenme, müzik, bilim, felsefe, kodlama gibi alanlarda, kazanımları ve hedefleri belirlenmiş, çocuklarda farklı beceriler ve tutumlar kazandırmak üzere kurgulanan yaz dönemine uygun olarak geliştirilecek etkinliklerden oluşuyor. 72 farklı içerikten oluşan yaz programı, plastik sanat, spor, beslenme, müzik, bilim, felsefe ve kodlama olmak üzere yedi alandan oluşuyor.
Sanattan kodlamaya onlarca etkinlik
Plastik sanat etkinliklerinde çocuklar farklı teknik ve uygulamalarla yaratıcılıklarını geliştirerek sanatsal ürünler ortaya çıkarıyor. Takım çalışmasının, hareketin ve koordinasyonun bulunduğu spor etkinlikleri ise çocukların içlerindeki enerjiyi doğru kullanacakları ve eğlenecekleri etkinliklerden oluşuyor. Çocuklar beslenme etkinliklerinde besinleri tanıyıp sağlıklı beslenme alışkanlıklarını öğrenirken, müzik etkinliğinde çevrelerindeki seslere kulak kabartıp, bazen bir rüzgâr, bazen bir arı ya da dalgaların sesi olacakları, içerindeki ritmi keşfedecekleri etkinliklere katılıyorlar. Çocukların sorgulayarak ve deneyerek çevrelerindeki bilimin farkına varmalarını sağlayacak etkinliklerden oluşan bilim etkinliğinin yanı sıra onların karşılaştığı olaylar üzerinde, düşünmelerini sağlayacak, yeni sorgulama yöntemleri geliştirmelerine olanak tanıyacak felsefe etkinlikleri de yaz döneminde yer alanlar arasında. Yaratıcı, analitik ve eleştirel düşünme becerisini geliştirmeyi amaçlayan kodlama programı ise çocukların temel bilişim teknolojilerini tanımalarını, buradan yola çıkarak teknolojiyi doğru kullanmalarını ve problem çözme becerilerine katkıda bulunmayı hedefliyor.
Çocukların yaşam becerilerinin gelişmesine katkı sağlanıyor
TEGV Yaz Etkinliklerinde kendilerini tanıma ve yeteneklerini keşfetme fırsatı yakalayan çocuklarımızın zamanı etkin kullanma, grup çalışması, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi yaşam becerilerinin gelişmesine katkı sağlanıyor. Etkinliklerdeki çeşitli temalar aracılığıyla farklı kültürleri tanımaları, çevre bilinci kazanmaları, haklarını öğrenmeleri ve okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri de hedefleniyor.
Yaz etkinlikleri geniş bir coğrafyada düzenleniyor
Ülkemizin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan TEGV, yaz etkinliklerini yurt genelindeki 6 Eğitim Parkı, 43 Öğrenim Birimi ve mobil öğrenim birimi olan 26 Ateşböceğinde olmak üzere toplamda 75 noktasında gerçekleştiriyor. 26.07.2024 tarihine kadar devam edecek etkinliklere 8 bin çocuğun katılması bekleniyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı