enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7446
EURO
35,2882
ALTIN
2.445,44
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
30°C

TBMM’nin ev sahipliğinde göç ve mülteci konferansı

Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Parlamentolar Arası Birlik İş birliğinde düzenlenen “Parlamentolar ve Göç ve Mültecilere İlişkin Küresel …

TBMM’nin ev sahipliğinde göç ve mülteci konferansı
20.06.2022
94
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Parlamentolar Arası Birlik İş birliğinde düzenlenen “Parlamentolar ve Göç ve Mültecilere İlişkin Küresel Mutabakatlar: Daha Güçlü Uluslararası İş birliği Ve Ulusal Uygulama Nasıl Sağlanabilir?” konulu Küresel Parlamenter Konferansı Türkiye Büyük Millet Meclisinin ev sahipliğinde 20-21 Haziran 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center’da düzenlenecek. 

TBMM ve PAB İşbirliğinde Gerçekleştirilecek olan Küresel Parlamenter Konferansı, TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, 53 ülkeden Senato ve Meclis Başkanları, Senato ve Meclis Başkanvekilleri ile milletvekillerinin yanı sıra uluslararası kuruluşlar, göç konusunda çalışan uzmanlar, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla gerçekleşecek.

1889 yılında temelleri atılan PAB, Dünya üzerindeki ülkelerden 178’inin temsil edildiği en geniş kapsamlı parlamenter birlik niteliğini taşıyor.

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü ile aynı gün başlayacak olan Konferans, 2018 yılında kabul edilen Küresel Göç Mutabakatı ve Küresel Mülteciler Mutabakatının uygulanmasında kaydedilen ilerlemeyi ve daha güçlü kolektif, ikili ve ulusal eylemin önünde duran eski ve yeni zorlukların değerlendirilmesi ve tecrübe alışverişi için önemli bir fırsat sunacak.

Çeşitli ülkelerden yerinden edilmiş geçici koruma altındaki dört milyondan fazla göçmene ve sığınmacıya ev sahipliği yapan Ülkemizin tecrübelerinin paylaşılacağı Konferans, daha güçlü uluslararası işbirliğini ve ulusal uygulamaları teşvik etmek üzere parlamentoların birlikte ve bireysel olarak yapabilecekleri temasları ve atabilecekleri somut adımları belirlemeyi amaçlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.