enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tarım ve Orman Bakanlığı çalışmanın başlatıldığını duyurmuştu! 400 bin ton şeker ithalatı için tarife kontenjanı açıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada Şeker Kanunu kapsamında, yurt içi şeker talebinin karşılanmasının, planlı üretim modeli olan …

Tarım ve Orman Bakanlığı çalışmanın başlatıldığını duyurmuştu! 400 bin ton şeker ithalatı için tarife kontenjanı açıldı
27.05.2022
128
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada Şeker Kanunu kapsamında, yurt içi şeker talebinin karşılanmasının, planlı üretim modeli olan kotalar vasıtasıyla gerçekleştirildiğini belirtmişti.

“2 MİLYON 520 BİN TON PANCAR ŞEKERİ ÜRETİLDİ”

Geçtiğimiz gün Bakanlık’tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı: “Bu çerçevede, pancar şekeri için 2021/2022 pazarlama yılında, ülke ihtiyacını karşılayacak düzeyde, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 2 milyon 632 bin 500 ton A kotası tahsis edilmiştir. Bu kotaya karşılık pancar şekeri üretimi ise 2 milyon 520 bin ton olarak gerçekleşmiştir.”

ÇALIŞMALARIN BAŞLATILDIĞI DUYURULMUŞTU

Son üç pazarlama yılında yurt içine satılan A kotası şekerin, yurt içine satılabilen şeker miktarının, 2 milyon 455 bin ton, 2 milyon 468 bin ton, 2 milyon 507 bin ton olarak gerçekleştiği hatırlatılan açıklamada, “Bununla birlikte son günlerde spekülatif fiyat ve miktar hareketlerinin de oluştuğu gözlemlenmektedir. Piyasa dengelerinin sağlanması ve spekülasyonların önlenmesi amacıyla şekerli mamul üreten imalatçılara şeker için tarife kontenjanı açılarak ithalat yetkisi verilmesine ilişkin çalışma başlatılmıştır.” denildi.

400 BİN TON ŞEKER İTHALATI İÇİN İZİN VERİLDİ

Resmi Gazete‘de yer alan kararla birlikte 400 bin ton şeker ithalatı için tarife kontenjan açıldı. Tarife kontenjan çerçevesinde ithal edilecek şekerden gümrük vergisi alınmayacak.

İşte Resmi Gazete’de yayımlanan karar:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.