Sağlıklı ve estetik bir diş etinin, mercan pembesi renginde ve hafif pürtüklü bir yapıda olduğunu dile getiren uzmanlar, estetiği sağlayan asıl yapı taşının sağlıklı ve doğal olması olduğunu söylüyor.
Sağlıklı ve estetik bir diş etinin, mercan pembesi renginde ve hafif pürtüklü bir yapıda olduğunu dile getiren uzmanlar, estetiği sağlayan asıl yapı taşının sağlıklı ve doğal olması olduğunu söylüyor.
Gummy Smile denilen dişetinin dişten daha fazla görünmesinin çok istenen bir durum olmadığını ifade eden Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, “Pembe estetik dediğimiz; diş etlerinin dişleri simetrik ve hizalı bir biçimde sarması ayrıca doğal renk ve dokuda olmasıdır.” dedi.
Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, diş eti estetiği hakkında bilgi verdi.
Gülüş estetiğini sağlayan önemli faktörlerden biri de diş eti
Gülüş estetiğini sağlayan önemli faktörlerden birinin de dişi saran diş eti olduğunu dile getiren Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, “Sağlıklı ve estetik dişeti, mercan pembesi renginde hafif pürtüklü bir yapıdadır. Unutmamalıyız ki estetiği sağlayan asıl yapı taşı sağlıklı ve doğal olmasıdır. Estetik açıdan, güldüğümüz zaman 2 mm’ye kadar diş etlerin görülmesi tercih edilir.” dedi.
Gummy Smile, diş etinin dişten daha fazla görünmesi istenen bir durum değil
Bazı hastalarda Gummy Smile denilen diş etinin dişten daha fazla görünmesinin çok istenen bir durum olmadığını anlatan Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, şöyle devam etti:
Pembe estetik nedir? Nasıl yapılır?
“Pembe estetik dediğimiz; diş etlerinin dişleri simetrik ve hizalı bir biçimde sarması ayrıca doğal renk ve dokuda olmasıdır. Dişlerin etrafındaki diş etleri simetrik olmadığı zaman veya dişten daha fazla göründüğünde minimal cerrahi bir işlem olan gingivektomi (Diş eti dokusunun cerrahi yöntemlerle çıkarılması işlemi) tedavisini uygulayabiliyoruz. Bu işlemi hastanın durumuna göre lazerle veya minimal bir cerrahi işlem ile diş etlerinin dişlere uygun bir biçimde simetrisini ve estetiğini sağlayabiliyoruz.”
Sigara tüketimi arttıkça diş eti morarmaları artıyor
Bazı hastaların diş etlerinin şeklinden çok renginden şikayetçi olabildiğini de kaydeden Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, “Bu renk değişikliği fazla sigara tüketen bireylerde veya bazen genetik olarak görülebilen morarmalar olarak karşımıza çıkabiliyor. Sigara tüketimi arttıkça bu morarmalar da zamanla artış gösterebiliyor. Bu istenmeyen renklenmelerin tedavisi için ise depigmentasyon veya gingivoplasti işlemi ile aynı şekilde minimal ağrısız cerrahi işlemler uygulayarak diş etini kısa sürede doğal pembe rengine dönüştürebiliyoruz.” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı