enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Probiyotik yoğurdun faydaları nelerdir? Probiyotik yoğurt ne zaman yenir?

Probiyotik yoğurt, bağırsakların sistematik şekilde çalışmasına yardımcı olan en önemli besinlerdendir. Özellikle sindirim ve hazım problemi …

Probiyotik yoğurdun faydaları nelerdir? Probiyotik yoğurt ne zaman yenir?
09.03.2022
199
A+
A-

Probiyotik yoğurt, bağırsakların sistematik şekilde çalışmasına yardımcı olan en önemli besinlerdendir. Özellikle sindirim ve hazım problemi olanların gün içinde 1 kase kadar yoğurt tüketmesi tavsiye edilir. Böylece, kabızlıktan kaynaklı şişkinliğe iyi gelmesinin yanında bağırsak florasının dengesini korumuş olur. İnsan bedeninin ikinci beyni olarak adlandırılan bağırsakların doğru beslen ile sağlığının korunması ilerde meydana gelebilecek birçok hastalıkların önünü kesmektedir. 

Bağışıklığın güçlenmesi ve vücut direncinin hastalıklara karşı artması için vitamin ve mineral bakımından zengin besinlerin tüketilmesinin yanında probiyotik kaynağı gıdaların da öğünlerde sıkça yer verilmesi gerekir. Probiyotik yoğurt, bağırsak florasını dengeleyerek ishal, kabızlık gibi halk arasında oldukça yaygın olan iki farklı sindirim rahatsızlığının geçmesini sağlamaktadır. İşte probiyotik yoğurdun faydaları:

  • Sindirim sitemini hızlandırır.

  • Kabızlıktan kaynaklı şişkinliğe iyi gelir. 

  • Kemikleri güçlendirir.

  • Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar.

  • Daha hızlı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olur.

  • Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.

  • Vücudu enfeksiyona karşı korur.

  • Mide asidini dengeler.

Yoğur, mayalanarak elde edilen bir besin olduğundan fermente edilirken doğal olarak probiyotik bir besine dönüşür. Marketlerde satılan yoğurtlar da dahil olmak üzere tüm yoğurtlar probiyotik bakımdan oldukça zengindir. 

  1. Tarhana

  2. Turşu

  3. Kefir

  4. Boza

  5. Peynir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.