enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

Pfizer’dan maymun çiçeği açıklaması! Pandemiye yol açar mı?

Dünyada onaylanan ilk corona virüs aşısını Alman şirket BioNTech ile birlikte geliştiren ABD’li ilaç şirketi Pfizer’dan maymun çiçeği virüsüne …

Pfizer’dan maymun çiçeği açıklaması! Pandemiye yol açar mı?
26.05.2022
194
A+
A-

Dünyada onaylanan ilk corona virüs aşısını Alman şirket BioNTech ile birlikte geliştiren ABD’li ilaç şirketi Pfizer’dan maymun çiçeği virüsüne dair açıklama geldi.

Pfizer CEO’su Albert Bourla yaptığı açıklamada, endemik olmayan ülkelerde vakaların arttığını gören yakın tarihli bir maymun çiçeği salgını hakkında “fazla endişe etmeyeceğini” söyledi.

Bourla verdiği demeçte, hastalıkla ilgili mevcut verilerin Covid-19 gibi diğer virüsler kadar kolay bulaşmadığını ve bir pandemiye yol açmasının olası olmadığını gösterdiğini söyledi.

Pfizer CEO’su, “Önümde tüm bilgilere sahip değilim, bildiğim her şeye rağmen fazla endişelenmem” derken, “Bu, rahatlamamız gerektiği anlamına gelmez. Sanırım durumun nereye gittiğini izlemeliyiz” diye konuştu.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ

Endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan biri olarak bilinen maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Virüsün Kongo türünün yüzde 10’a kadar ölüm riski bulunurken, Batı Afrika türünün her 2 vakadan birinde yüzde 1 ölüm oranına sahip olduğu biliniyor.

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.