enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,4764
EURO
36,4423
ALTIN
2.951,48
BIST
9.375,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

PaybyMe, e-ticaret’in fintek odaklı dönüşümünde yenilikçi çözümleriyle öne çıkıyor

Son yıllarda ödeme yöntemlerindeki hızlı dönüşüm, finansman kolaylığı, veri analitiği, güvenlik önlemleri ve uluslararası ticaret kolaylığı gibi faktörler, e-ticaret işletmelerinin rekabet gücünü artırıyor ve müşteri deneyimini iyileştiriyor.

PaybyMe, e-ticaret’in fintek odaklı dönüşümünde yenilikçi çözümleriyle öne çıkıyor
02.05.2024
2
A+
A-

Bu tabloda ödeme alanında hizmet sunan fintek’lerin etkisi öne çıkarken, bu alanda pazarın en önemli oyuncularından PaybyMe, 14 yıllık tecrübesi ve sunduğu yenilikçi ürünlerle e-ticaret’in finansal teknolojiler odaklı dönüşümünde öncü bir rol üstleniyor.

Yükselen trend fintek’ler finansal teknolojilerin kullanımıyla geleneksel finansal hizmetleri dönüştürme etkisiyle öne çıkıyor. Ancak fintek sektörü sadece bankacılık ve finansal hizmetlerle sınırlı değil; aynı zamanda e-ticaret sektöründe de büyük etkiler yaratıyor. 

Özellikle ödeme yöntemlerindeki hızlı dönüşüm, e-ticaret işletmelerinin rekabet gücünü artırıyor ve müşteri deneyimini iyileştiriyor. Geleneksel banka kartları ve kredi kartlarına alternatif olarak, mobil cüzdanlar, dijital ödemeler ve hatta kripto paralar gibi yenilikçi ödeme çözümleri sunuyorlar. Bu, müşterilerin ödeme süreçlerini daha hızlı, daha güvenli ve daha kullanıcı dostu hale getiriyor. FXC Intelligence’dan elde edilen veriler, yalnızca 2023 yılında sınır ötesi ödemeler sektörünün toplam pazar büyüklüğünün yaklaşık 190,1 trilyon USD olduğunu gösteriyor. 

Grand View Research tarafından hazırlanan güncel bir rapora göre, küresel mobil cüzdan pazar büyüklüğünün 2030 yılına kadar 51,53 milyar USD’ye ulaşması bekleniyor. Türkiye’de de tablo benzer. Statista verilerine göre 2023 yılında Türkiye’de yapılan dijital ödeme işlemlerinin toplam değeri yaklaşık 76 milyar USD’ye ulaştı. 2027 yılına kadar neredeyse 137 milyar USD’ye ulaşması bekleniyor. Kullanıcı tarafındaki bu ilgi yatırım tarafında da karşılığını buluyor. ABD New York merkezli analiz firması CB Insights’ın Q1 2024 State of Venture raporuna göre, 2024 ilk çeyrekte öz sermaye anlaşmalarında gerçekleşen %15’lik artış, yatırımcıların fintek çözümlerine, özellikle de ödeme teknolojilerine ilgi göstermeye devam ettiği anlamına geliyor.

Fintek’lerin veriyi analiz etme gücü e-ticaret’te müşteri memnuniyetini pozitif etkiliyor

Fintek’in e-ticaret üzerindeki etkileri ödeme yöntemleri ile sınırlı değil. Bununla birlikte fintek şirketleri, küçük işletmeler için finansman imkanlarını da genişletiyor. Alternatif kredi platformları ve mikrofinansman çözümleri, e-ticaret girişimcilerine sermaye erişimini kolaylaştırıyor ve büyümelerine olanak sağlıyor. fintek platformlarının büyük miktarda veriyi analiz etme ve anlama yeteneği e-ticaret işletmelerinin müşteri davranışlarını daha iyi anlamalarına ve kişiselleştirilmiş pazarlama stratejileri geliştirmelerine olanak tanıyor. Müşterilerin tercihlerine ve alışveriş alışkanlıklarına dayalı olarak özel teklifler sunmalarına imkan sağlarken, bu sayede satışlarda ve müşteri memnuniyetinde artış sağlanıyor. Fintek tarafında yine özellikle ödeme çözümleri, sınırları ortadan kaldırarak uluslararası ticareti kolaylaştırıyor. Blockchain teknolojisi gibi inovasyonlar, uluslararası ödemeleri hızlandırabilir ve maliyetleri düşürebiliyor. Ayrıca, döviz kurları üzerindeki dalgalanmaları azaltarak uluslararası ticaretin istikrarını artırabiliyor.

Fintek sektöründe ödeme çözümleri alanında rekabet yeni oyuncularla büyürken, bu durum en çok kullanıcıların hayatını olumlu anlamda etkiliyor. Mobil ödeme alanında daha önce Türkiye’de devrim yaratmış ürünler geliştiren PaybyMe, 11 yıllık sektör tecrübesi ve sunduğu yenilikçi ürünlerde ile finansal teknolojilerin e-ticarete olumlu etkilerine en iyi örneklerden biri olarak karşımıza geliyor. PaybyMe, yeniden ayağa kalktığı 2023 yılında mobil ödemeler, para transferi ve sanal POS ürünleriyle 8 milyondan fazla işlemi başarıyla tamamladı ve yılı, 3 milyar TL’nin üzerinde işlem hacmiyle kapattı.

12 ülkede 1 milyondan fazla bireysel müşteriye ödeme yapma imkânı

PaybyMe’nin Türkiye’deki yerleşik şirketlere hizmet verdiği Sanal POS çözümleri, 1.000’in üzerinde işletmeye ulaşıyor ve Restoran Otomasyon çözümleriyle birlikte 60.000 civarında ticari müşterinin hayatına dokunuyor. Şirket, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn gibi 12 ülkede mobil operatörler üzerinden 1 milyondan fazla bireysel müşteriye ödeme yapma imkânı sağlıyor. Soft POS ürününü bir süre önde sunan PaybyMe, Mobil POS, Tahsilat Platformu, Hibrit Ödeme çözümlerini yılın ilk yarısı bitirmeyi planlıyor. Ayrıca Restoran Otomasyon ve Bayi Alt Bayi Tahsilat Platformu ürünlerini de yine bu yıl içinde sunacak.

PaybyMe Genel Müdürü Eren Deyiş, PaybyMe olarak fintek sektöründe öncü bir rol üstlenerek mobil ödemeler, para transferi ve sanal POS çözümlerimizle ön plana çıkıyoruz. Özellikle Türkiye’de ve uluslararası alanda sunduğumuz hizmetlerle, e-ticaretin ve küçük işletmelerin dijital dönüşüm sürecine katkı sağlıyoruz. Yenilikçi ürünlerimiz ve geniş müşteri tabanımızla, ödeme çözümleri alanında sınırları ortadan kaldırarak müşterilerin yaşamını olumlu yönde etkiliyoruz. Önümüzdeki dönemde stratejik büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yenilikçi çözümler sunmaya devam edeceğiz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.