Ege Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencileri, Deneysel Sanat Atölye dersi kapsamında “Ört-Kapat-Yama” başlıklı karma sergi ile eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.
EÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen sergide yüksek lisans öğrencileri; Alper Bulut, Betül İclal Şenol ve Gökçe Dilay Şengün’ün bireysel farklı alt temalarında özgün karışık teknikli çalışmaları sergilendi. Güzel Sanatlar Bölümü Sergi Salonunda gerçekleşen açılışa EÜ Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Seda Ağırbaş’ın yanı sıra öğrenciler katıldı.
Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Merih Tekin Bender, sergideki eserlerin, insanların yaralarını ve zaaflarını iyileştirmek ya da gizlemek için sergiledikleri duygulara yönelik metaforlar barındırdığını dile getirdi. Prof. Dr. Tekin Bender, “Bugün sizlerle, yüksek lisans öğrencilerimizin ‘Deneysel Sanat Atölyesi’ dersinde yapmış oldukları çalışmaların sonuçlarını paylaşmak için bir araya geldik. Biz, bu derste öğrencilerimizle beraber sanatçıların deneysel yanları ile neleri keşfettikleri üzerine başka sanatçıların örneklerini ve işlerini anlamaya çalıştık. Hem onlar üzerinden tartışarak hem de kendimiz neler yapabiliriz ve ifade olanaklarımızı nasıl çeşitlendirebiliriz gibi konular üzerinden teorik dersler yürüttük. Bu dersleri yürütürken arkadaşlarımız şunu anladılar; aslında sanatçılar için kendilerini ifade etmelerinin yolu ve olanakları sınırsız ve çok çeşitli. Bunları denemek de deneysel bir tavıra girmek de kişinin yaratıcılığını geliştiriyor ve güçlendiriyor. Dersimiz teorik olmasına rağmen güzel sanatlar öğrencisi olarak onların bu derste öğrendiklerini uygulamalı birer işle de ortaya koyabilecekleri bir sergiye dönüştürmek istedik. Geçmişten bugüne gelen ve içimizde yaşadığımız her türlü duygu şu andaki halimizi şekillendiriyor. Kimi zaman olumsuz da olsa olumlu da olsa örtmek, kapatmak ve belki de yamamak ile iyileştirmek istediğimiz yanlarımız oluyor. Öğrencilerimiz de, ‘Ört, Kapat, Yama’ teması ile bizler Neleri örtüyoruz? Neleri yamıyoruz? üzerine düşünerek bu çalışmaları ortaya çıkardılar” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından eser sahibi öğrenciler, sergi manifestosunu okuyarak eserleri hakkında katılımcılara bilgilendirici notlar aktardılar. Sergi açılışı sonrası katılımcılar eserleri inceledi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı