enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,8913
EURO
35,2070
ALTIN
2.457,45
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
28°C
İstanbul
28°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C

NASA’dan ilginç çağrı: Jüpiter için bize yardım edin!

NASA, Jüpiter hakkında daha fazla keşif yapabilmek için herkesin katılabildiği ‘Zooniverse’ adında yeni bir program başlattı. Program …

NASA’dan ilginç çağrı: Jüpiter için bize yardım edin!
28.06.2022
102
A+
A-

NASA, Jüpiter hakkında daha fazla keşif yapabilmek için herkesin katılabildiği ‘Zooniverse’ adında yeni bir program başlattı.

Program, kasırgalar gibi yuvarlak/eliptik bir şekle sahip özelliklerde oluşan bulutlar olan girdaplara odaklanıyor. NASA özellikle bağımsız olarak çalışan gökbilimcilerin katılacağı bu program ile girdaplara neyin sebep olduğunu anlamayı amaçlıyor. Ayrıca bu girdapların çok farklı renk ve şekillere sahip olmasından dolayı katılımcılardan bu girdapları sınıflandırma konusunda yardımcı olması talep ediliyor.

NASA yardım talebini şu sözlerle açıkladı:

“JunoCam, Jüpiter’in etrafında 40’tan fazla yörüngeyi tamamladı ve yukarıdakiler gibi yaklaşık 60.000 görüntüden oluşan bir koleksiyonumuz var. Hangi görüntülerin girdaplara sahip olduğunu, nerede olduklarını ve nasıl göründüklerini belirlemek için yardımınıza ihtiyacımız var. Katalog (özellikle girdap içeren) hazır olduğunda, bu girdapların nasıl oluştuğunun ardındaki fiziği ve bunların atmosferin yapısıyla, özellikle bulutların altında, doğrudan gözlemleyemediğimiz yerlerde nasıl ilişkili olduklarını inceleyebiliriz. Bu gizemleri çözmemizde bize yardımcı olabileceğinizi umuyoruz! Teşekkürler!”

Juno, 2011 yılında uzaya gönderildi. Gönderilen uzay aracında yer alan JunoCam dünyaya ilk verilerini 2018’de göndermeye başladı. 2016’da Jüpiter’e ulaşan araç o zamandan bu yana dünyaya birçok önemli veri gönderdi.

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.