enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C

NASA, Uzaya ‘Ufacık’ Bir Uydu Göndermeyi Planlıyor

Şimdi sizlere anlatacağımız öykü, boyundan büyük işlere kalkışan küçük bir uydunun hikâyesi. Şaka bir yana NASA, gerçekten de boyutu diğer …

NASA, Uzaya ‘Ufacık’ Bir Uydu Göndermeyi Planlıyor
25.06.2022
135
A+
A-

Şimdi sizlere anlatacağımız öykü, boyundan büyük işlere kalkışan küçük bir uydunun hikâyesi. Şaka bir yana NASA, gerçekten de boyutu diğer uydulara oranla çok küçük olan bir uyduyu uzaya göndermeyi planlıyor. Bu uydu bir mikrodalga fırından bile küçük.

NASA’nın CAPSTONE ismini verdiği uydusunun Pazartesi günü fırlatılması ve ardından önümüzdeki on yılın sonunda insanları Ay’a geri çıkarmayı amaçlayan Artemis programı için bir yol bulma görevinde kullanması hedefleniyor.

Küçük uydunun hedefi insanları Ay’a bir kere daha çıkarmak

CAPSTONE uydusu, Yeni Zelanda’daki Fırlatma Kompleksi 1’den kalkacak olan Rocket Lab’ın Electron roketiyle birlikte uzaya fırlatılacak. CAPSTONE tanıtımının 27 Haziran’da Türkiye saatiyle saat gece 10’da yapılması planlanıyor. Yapılacak olan tanıtımı NASA’nın resmi canlı yayınından izleyebilirsiniz.

CAPSTONE, NASA’nın Güneş Sistemindeki gözlerinden biri olacak ve etkileşimli gerçek zamanlı 3B veri görselleştirmesi aracılığıyla kullanıma sunulacak.

Dünya’dan fırlatıldıktan altı gün sonra Electron roketi, CAPSTONE uydusunu Ay’a olan yolculuğunu yapması için serbest bırakacak. 25 kiloluk küçük uydu daha sonra dört aylık yolculuğunun geri kalanını tek başına gerçekleştirecek. CAPSTONE Ay’a vardığında, yaklaşık altı ay boyunca yörüngesinin yörünge dinamiklerini test edecek.

Uydu ayrıca, uzay aracından uzay aracına navigasyon teknolojisini ve gelecekteki uzay aracının Dünya’daki görev kontrolörleriyle iletişim kurma ihtiyacını azaltabilecek ve diğer uzay araçlarından sinyallerin iletilmesini bekleyebilecek tek yönlü menzil yeteneklerini test etmek için de kullanılacak.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.