enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Meta, kullanıcıların göz hareketlerini ve yüz ifadelerini takip etmek istiyor

Financial Times’ın haberine göre Meta, metaverse’de dolaşırken insanların göz hareketlerini ve yüz ifadelerini izlemek için teknoloji …

Meta, kullanıcıların göz hareketlerini ve yüz ifadelerini takip etmek istiyor
18.01.2022
139
A+
A-

Financial Times’ın haberine göre Meta, metaverse’de dolaşırken insanların göz hareketlerini ve yüz ifadelerini izlemek için teknoloji geliştiriyor.

Geçtiğimiz ekim ayında bir metaverse şirketi olma misyonunu ortaya koyan Facebook, platformlarını Meta adı altında birleştirmişti. Kulaklıklar ve başlıklarla sanal ve artırılmış gerçeklikte var olacak kullanıcılar için çalışmaya başlayan şirket, yeni evren için hazırlıklarını da sürdürüyor.

Financial Times’ın haberine göre; şirket, kullanıcının nereye baktığına bağlı olarak bir VR başlığının içindeki grafikleri keskinleştirmek için göz izleme teknolojisi geliştiriyor. Yakın tarihli bir röportajda, Meta küresel ilişkiler şefi Nick Clegg, göz izleme verilerinin, reklamcıların insanların bir reklamla ilgilenip ilgilenmediğini anlamalarına yardımcı olabileceğini söyledi.

HAYATA GEÇİP GEÇMEYECEĞİ BELİRSİZ

Financial Times aynı zamanda, kulaklığın içindeki sensörlerin kullanıcıların yüz ifadelerini, medya içeriğini uyarlamak için nasıl izleyeceğini detaylandıran bir patent bulduğunu söyledi.

Şirket patentlerinde detaylandırılan teknoloji her zaman gerçekleştirilmediği için şirketin bu hazırlıkları hayata geçirip geçirmeyeceği belirsiz. Bir Meta sözcüsü de bu durumu vurgulayarak Financial Times’a şunları söyledi: “Patentlerimiz hakkında yorum yapmasak da patentlerimizin ürünlerimizde ve hizmetlerimizde kullanılan teknolojiyi mutlaka kapsamadığını belirtmek önemli.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.