enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5295
EURO
36,1802
ALTIN
3.008,96
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
14°C

Melikgazi’de 3D coğrafi bilgi sistemleri dönemi

Kurum içi eğitimlerine devam eden Melikgazi Belediyesi, kendi bünyesinde geliştirilen sistemler sayesinde akıllı şehircilik, e-hizmet, dijital dönüşüm gibi konularda personele coğrafi bilgi sistemleri ile ilgili bilgi verdi hem de konu hakkındaki yenilikleri tanıttı.

Melikgazi’de 3D coğrafi bilgi sistemleri dönemi
27.02.2024
4
A+
A-

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) – Personeli bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak için kurum içi eğitimlerin devam ettiğini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi ARGE ve Plan Proje Müdürlüğü işbirliği ile geliştirilen coğrafi bilgi sistemleri projemizdeki son gelişmeleri kurum idarecilerimiz ve personelleri ile paylaştık. Projede Türkiye’de öncü olarak geliştirdiğimiz 3D CBS uygulamamız ile ilçe envanterini oluşturan binalar, park envanterleri, elektrik direkleri, ağaçlar, sıfır atık noktaları gibi binlerce coğrafi nesneyi 3D olarak görüntülenebiliyoruz. Sayısal imar planı ile ilçemizdeki imar planlarının daha sağlıklı oluşmasına katkıda bulunuyoruz. 3D GIS, Sayısal İmar Planı, MIS – GIS Entegrasyonu (Parsel ve Veri Transferi), ARSIV – GIS Entegrasyonu (konum ve parsel bazlı veri keşfi) gibi bazı yenilikler personele tanıtıldı. Bu sistemle vatandaşlarımızın bulundukları noktalardan müracaat edebilecekleri e-hizmet teknolojisi giderek artmakta olup; zaman, yakıt ve para israfını dijital yollarla önüne geçebiliyoruz. Eğitimli ve alanında uzman kadromuzla kendi Coğrafi Bilgi Sistemleri uygulamalarımızı üretiyor, karar destek mekanizması sayesinde mekanla ilişkili veri ve analizlerle vatandaşlarımıza hizmet kalitemizi artırıyoruz. Süreçte başta bilgi teknolojileri ekibimiz olmak üzere emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.