<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
38,8424
EURO
43,6924
ALTIN
4.040,22
BIST
9.668,36
DOLAR
38,8424
EURO
43,6924
ALTIN
4.040,22
BIST
9.668,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C

Masa başında çalışıyorsanız bunlara dikkat!

Toplumda sıkça görülen sorunlardan birinin fıtık oluşumu olduğunu kaydeden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, fıtık oluşumunu tetikleyen birçok faktör olduğunu belirtti. Doç. Dr. İnanır, masa başı çalışırken fıtıktan korunmak için aşağıdaki önerilere dikkati çekti.

Masa başında çalışıyorsanız bunlara dikkat!
24.04.2025
2
A+
A-

İSTANBUL (İGFA) – Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır, fıtık oluşumunu tetikleyen birçok faktör olduğuna vurgu yaparak, masa başı çalışırken fıtıktan korunmak için aşağıdaki önerileri sıraladı.

Doğru Oturuş Pozisyonu ile ilgili “Sandalyeniz, belinizi desteklemeli ve ayaklarınız yere düz basacak şekilde olmalıdır. Otururken sırtınızı desteklemek için ergonomik bir sandalye tercih edin” diyen Doç. Dr. İnanır, “Her 30 dakikada bir kısa molalar verin. Bu molalarda kalkıp yürüyün veya esneme hareketleri yapın. Düzenli olarak bel ve karın kaslarınızı güçlendiren egzersizler yapın. Bu, sırtınızın ve belinizin desteklenmesine yardımcı olur” diye konuştu.

Doğru ekipman kullanımına vurgu yapan Doç. Dr. İnanır, eğer bel ağrısı veya diğer belirtilerle karşılaşıyorsanız,mutlaka bir fizik tedavi uzmanı ya da beyin sinir cerrahisi uzmanına başvurmanızda yarar olduğunu söyleyerek şu hususlara dikkati çekti.

  • Bilgisayar ekranınız göz hizasında, klavye ve fareniz ise rahat bir pozisyonda olmalıdır. Bu, üst vücut gerginliğini azaltır.
  • Ağır nesneleri kaldırırken, belinize değil bacaklarınıza yük verin. Dizlerinizi bükerek ve yükü vücut merkezinizle yakın tutarak kaldırın.
  • Stresin kas gerginliğine yol açmasını önlemek için düzenli meditasyon veya derin nefes alma teknikleri uygulayın.
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.