enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C

Marka kimliğini Heltia olarak değiştiren Salus, Türkiye’nin en kapsamlı dijital sağlık uygulaması olma yolunda ilerliyor

Mental sağlıktan beslenmeye ve ebeveynlik hizmetlerine kadar uçtan uca bir önleyici sağlık dünyası kurgulayan Salus, isim değişikliğine giderek bütünsel sağlık yaklaşımını daha iyi anlattığına inandığı “Heltia” ismi ile yola devam etme kararı aldı.

Marka kimliğini Heltia olarak değiştiren Salus, Türkiye’nin en kapsamlı dijital sağlık uygulaması olma yolunda ilerliyor
08.05.2024
2
A+
A-

Kişiselleştirme algoritması sayesinde kullanıcıların ihtiyaçlarına göre yönlendirmeler yaparak sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı yapan platform, yeni özellikleri ve genişleyen hizmet başlıkları ile Türkiye’nin en kapsayıcı dijital sağlık uygulaması olma hedefi yolunda hızla ilerliyor.  

Günümüz dünyasının hızla değişen iş ve yaşam dinamiklerine uyum sağlayabilmek adına sürekli çabalayan insan için kişiselleştirilmiş sağlık yönetimi giderek önem kazanıyor. “Önleyici sağlık uygulamaları” da son zamanlarda yükselen bir trend olarak karşımıza çıkıyor. Önleyici sağlık uygulamaları ile sağlıklı yaşam ve alışkanlık değişimleri hedefleniyor ve bireylerin genel sağlığı korunarak daha uzun, kaliteli bir yaşam sürmelerine katkı sağlanabiliyor.

Globaldeki yükselişine karşın ülkemizde örneklerine az rastladığımız bu yeni nesil sağlık trendi alanında öne çıkan uygulamalardan Salus, kısa süre önce marka kimliğinde bir değişikliğe giderek, bütünsel sağlık yaklaşımını daha iyi ifade eden “Heltia” ismi ile yola devam etme kararı aldı.

2022 yılı Nisan ayında Salus ismi ile kurulan, yeni marka kimliğiyle Heltia uygulaması, arka tarafta çalışan güçlü algoritması ile sunduğu kişiselleştirilmiş hizmetler yanında sade ve kullanılabilir arayüzü ile de dikkat çekiyor. Kullanıcılarını merkeze alarak kapsamlı bir önleyici sağlık dünyası kurgulayan Heltia; mental sağlık, beslenme ve fiziksel sağlık olmak üzere üç alanda hizmet veriyor. Ayrıca annelik ve ebeveynlik üzerine sağladığı hizmetler de mevcut.

“Kullanıcıların etrafında 360 derece önleyici bir sağlık dünyası kuruyoruz”

Heltia Kurucu Ortağı ve CEO’su Alperen Adikti Heltia’nın hizmet modelini şöyle anlatıyor: “Biz tüm kullanıcılarımıza farklı alanlardan uzmanların yer aldığı bir danışman ekip kuruyoruz. Ve bunu kişiselleştirilmiş bir şekilde, dijital ortamda yapıyoruz. Örneğin, kullanıcı bir sabah omuz ağrısı ile uyandığında doğrudan fizyoterapistine yazarak randevu alabiliyor. Mental sağlık-beslenme-fiziksel sağlık üçgeni ile aslında kullanıcıların etrafında 360 derece bir önleyici sağlık dünyası kurmuş oluyoruz. Bu çoğu kişiye erişilemez görünebilir ama Heltia ile aslında oldukça ulaşılabilir bir ayrıcalık. Buna ek olarak sunduğumuz içerik dünyası da bireylerin kendi kendilerini destekleyebilmeleri için oldukça faydalı. Üstelik Heltia içerisindeki binlerce içeriğin tamamı ücretsiz.”

Heltia, çalışanlar için de değerli bir yan hak

Uygulama, kişiselleştirme algoritması sayesinde kullanıcıların nelere ihtiyaç duyduklarını anlıyor ve ona göre yönlendirmeler yapıyor. Kullanıcıların yüzde 90’ı kendileri ile ilk eşleştirilen uzmanlarla Heltia yolculuklarına devam ediyor. Aynı zamanda çok değerli bir çalışan yan hakkı olarak konumlanan Heltia, işverenin çalışana verdiği değeri göstermenin en iyi yollarından biri olarak da öne çıkıyor. İş dünyasındaki bu konumu ile Heltia, işveren ile çalışan arasındaki bağı da güçlendiriyor.

Kurumsal hayatta mental sağlık desteğine ihtiyaç giderek artıyor

Heltia’nın kurumsal kullanıcı verilerine göre en çok mental sağlık alanında destek alındığı görülüyor. Global araştırmalar da aslında bu veriyi teyit ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre Türkiye’de halkın yaklaşık yüzde 38’i klinik psikoloji hizmetine ihtiyaç duyuyor ve yüzde 60’ın üzerinde bir popülasyon da günlük yüksek stresten muzdarip. Psikolojik destekten sonra beslenme danışmanlığı ikinci sırada, aile ve ebeveynlik danışmanlığı ise üçüncü sırada yer alıyor. Sonrasında ise spor ve fiziksel sağlık danışmanlıkları geliyor.

Binlerce içerikten oluşan zengin bir dünya

Çok geniş ve kaliteli uzman ağı yanında Heltia, her kullanıcı için özel olarak hazırladığı zengin bir içerik dünyası sunuyor. Uzman onaylı meditasyonlar, makaleler, sesli ve görüntülü içerikler Heltia içerisinde mevcut. Tüm bu içerikler kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor ve kullanıcıların içerik okuma / izleme alışkanlıklarına göre yenileniyor. Heltia Kütüphanesinde günlük öneriler, makaleler, meditasyonlar ve yönlendirmeli egzersizler, videolar,psikoloji egzersizleri ve testleri yer alıyor.

Arka planda bilimin gücü var

Heltia’yı farklı kılan yanlarından bir diğeri platform ile ilgili her konuda bilimsel adımlar atılması. Bu bağlamda algoritma ve uygulama içerisindeki deneyim geliştirilirken klinikte, yüz yüze sistemde yapılan her şey en doğru şekliyle yansıtılıyor. Heltia’da mental sağlık tarafında iki, beslenme ve fiziksel sağlık tarafında bir klinik lideri bulunuyor. Bu klinik liderlerine aynı zamanda Akademik Danışma Kurulu üyeleri destek oluyor. Ayrıca Heltia, danışan gören uzmanlar konusunda da çok titiz davranıyor. Klinik liderler her bir başvuruyu değerlendiriyor, sonrasında titiz bir mülakat sürecine geçiliyor.

“Hedef Türkiye’nin en kapsayıcı dijital sağlık uygulaması olmak”

Kasım 2023’te tohum yatırım turunda aldığı 4,7 milyon dolarlık yatırımı hem B2C hem de B2B taraftaki büyümesini hızlandırmak için kullanan Heltia, bir yandan ürün teknolojisini geliştirmeye devam ediyor. En büyük hedeflerinin Türkiye’nin en kapsayıcı dijital sağlık uygulaması olmak olduğunu altını çizen Alperen Adikti, bu yolculuk için planladıkları adımları şöyle özetliyor: “Yapmaya çalıştığımız şey, her bireyin kendi ihtiyaçlarını anlamak ve ona uygun şekillenen bir destek ağı kurmak. Bu yolda tabii ki en büyük önceliğimiz kullanıcılarımızın iyi oluşlarını destekleyecek adımlar atmak. Kullanıcılarımızın iyi ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları geliştirmelerine yardımcı olarak, uzun vadeli potansiyel sağlık sorunlarını mümkün olduğunca engellemeyi hedefliyoruz. Bu fikri kurumsal çözümlerle bir araya getirerek de işverenlerle çalışanlar arasında çok daha anlamlı bir bağ kurmayı amaçlıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.