enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

Lohusa dönemindeki anneye nasıl davranılması gerekir?

Her anne adayının heyecanla beklediği hamilelik dönemi ve çocuğunu kucağına alacağı gündür. Psikolojik sorunların yaşandığı hamilelik döneminde …

Lohusa dönemindeki anneye nasıl davranılması gerekir?
05.01.2022
175
A+
A-

Her anne adayının heyecanla beklediği hamilelik dönemi ve çocuğunu kucağına alacağı gündür. Psikolojik sorunların yaşandığı hamilelik döneminde kadın, aynı sorunları lohusalık döneminde de yaşayabilir. Peki lohusa dönemindeki anneye nasıl davranılması gerekir? Gelin birlikte inceleyelim:

Postpartum ya da puerperiyum dönemi olarak da bilinen lohusalık, doğumdan sonraki dönemdir. Kadının vücudunun gebelikten önceki haline dönme sürecidir. Bu genellikle 40 günlük bir süreçtir. Anne vücudunda gebelikten oluşan değişimler, lohusalık döneminde eski haline gelmeye başlarken; 1-2 hafta boyunca rahmin, hamilelikten önceki boyuttan büyük olması normaldir. Bir süre sonra gebelikten önceki halini almaya başlar. Vücutta bu değişimler yaşanırken kadınlarda psikolojik olarak duygusal bir çöküntü meydana gelebilir. Bu zorlu süreçte taze anneleri anlamak oldukça önemlidir.  

Lohusa anne; bu adaptasyon sürecinde yenidoğan bebeği ile birlikte birçok sorumluluk, uykusuzluk, yorgunluk, hormonal duygu durum değişimleri gibi aynı anda birden fazla durumla mücadele eder. İşte bu durumda imdadınıza yetişecek birbirinden etkili önerileri sizlerle buluşturuyoruz…

DOĞUMA YAKIN ANNE VE BEBEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?

Çocuk dünyaya gelmeden önce hem annenin hem de çocuğun konforu için bazı ön hazırlıklar yapılmalıdır. Kadının strese girmemesi için yakınlarının ona vereceği ilgi ve destek, yaşayabileceği psikolojik sorunları minimuma indirecektir. Bunun yanında çocuk odasının eksiksiz hazırlanması, çocuk kıyafetlerinin fazladan ve mümkünse bir beden büyük alınması önerilir. Bunun sebebi; çocukların düşünemediğimiz kadar hızlı büyümeleridir. Bu temel ve önemli olan ihtiyaçların giderilmesi, dünyaya gelen çocuğun ihtiyaçlarını kolaylıkla karşıladığı gibi anneye de lohusalık dönemi için yardımcı olacaklar.

LOHUSALIK DÖNEMİNDE EVE MİSAFİR KABUL ETMEYİN!

Eve misafir kabul etmek, Türk gelenek ve göreneklerine aykırı olsa da yeni doğum yapmış bir kadını ziyaret pek önerilmez. Hem bebeğin sağlığında hem de annenin psikolojinde olumsuz etki oluşturabilir. Yeni doğan bebeğin bağışıklığı yetişkinlere göre zayıftır. Dışarıdan herhangi bir temasta hastalık kapabilir. Anne ise lohusa döneminde olduğu için tıpkı hamilelik dönemindeki gibi hassas durumda olabilir.

Lohusalık döneminde yapılmaması gerekenler:

  • Sütün yetmeyeceğini düşünmek
  • Anneliği reddetmek
  • Uykusuz kalmak
  • Hemen kilo vermek için yoğun egzersiz yapmak
  • Sıkan giysiler giymek
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.